Nereguli grave la un depozit de material lemnos din zona Reșița. S-a lăsat cu dosar penal, confiscări și amendă 

 

Polițiștii Compartimentului Combaterea Delictelor Silvice Caraș-Severin și Secției 1 Poliție Rurală Reșița, în colaborare cu inspectori silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat, săptămâna trecută, o serie de acțiuni pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic.

 

În urma controalelor efectuate de către polițiștii și inspectorii silvici, a fost întocmit un dosar penal, a fost dată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei și a fost confiscat material lemnos în valoare de aproape 20.000 de lei. Toate acestea, la un singur agent economic care își desfășoară activitatea în zona Reșița.

 

„În urma unui control efectuat la un depozit de material lemnos din zona Reșița, s-a constatat că operatorul economic ar fi deținut și expediat din depozit material lemnos fără a putea prezenta documente legale. De asemenea, acesta ar fi implementat și raportat în programul SUMAL 2.0 date necorespunzătoare adevărului, rezultând din aceste date că până la momentul verificării ar fi livrat aproape 25 metri cubi de lemn din depozit, fără ca materialul lemnos să fi fost expediat fizic”, transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

În urma neregulilor constatate, agentul economic a fost amendat cu 10.000 de lei. De asemenea, au fost confiscați aproape 32 de metri cubi de material lemnos de diferite specii și sortimente, în valoare de peste 19.000 de lei, și a fost întocmit dosar penal pentru fals informatic. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

 

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean și cei ai Gărzii Forestiere anunță că acțiunile de acest gen continuă și în perioada următoare pe raza județului Caraș-Severin.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite