Nereguli sfidătoare în supermarketurile Penny din Caraș-Severin. Clienții sunt furați la gramaj chiar și cu 8% la unele produse!

 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a derulat, la începutul acestei luni, o serie de acțiuni de control la 350 de magazine ce fac parte din lanțurile de retail Auchan și Penny, din întreaga țară. În Caraș-Severin au fost verificate toate cele șase supermarketuri Penny de pe raza județului.

 

Supermarketurile Penny din Reșița, Caransebeș, Băile Herculane, Bocșa, Moldova Nouă și Oravița au fost verificate de inspectorii Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor, în urma neregulilor depistate aceștia aplicând, potrivit ANPC, 11 amenzi contravenționale în cuantum de 37.000 lei și cinci avertismente. De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare aproximativ 80 de kilograme de produse alimentare neconforme.

 

Printre cele mai importante nereguli descoperite au fost: nerespectarea condițiilor de depozitare; legume și fructe depreciate calitativ; cofraje cu ouă sparte și pline de excremente; produse din carne cu lipsă la gramaj; produse de patiserie sub gramaj; diferență între gramajul de pe eticheta produselor și cel real; produse ambalate care nu se încadrau în cantitatea minimă înscrisă pe eticheta de produs; lipsa afișelor cu privire la prioritatea la casa de marcat a femeilor gravide și a persoanelor cu copii sub cinci ani.

 

În fotografiile făcute în timpul controalelor de comisarii de la Protecția Consumatorilor, se văd diverse produse (salam, cartofi, cornuri croissant) care cântăresc cu 3-4% sau chiar 8% mai puțin decât ar trebui!

 

Sursă foto: ANPC

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available