Nevo Parudimos Reșița s-a apucat de confecționat măști de bumbac. Vezi cum poți ajuta și tu!

Asociația Nevo Parudimos, alături de Reșiconf, și Primăria Reșița cooperează pentru a confecționa măști de bumbac de unică folosință, care vor fi distribuite gratuit în instituțiile publice din Reșița, în comunitățile dezavantajate, dar și persoanelor care au nevoie.

Voluntarii internaționali ai asociației sunt implicați, de asemenea, în acest proiect și vor ajuta la confecționarea acestor măști, dar au nevoie de ajutorul cetățenilor care sunt dispuși să le împrumute mașina de cusut cu ajutorul căreia vor putea confecționa măștile necesare în această perioadă dificilă.

Materialul textil din care vor fi confecționate cele aproximativ 5.000 de măști a fost achiziționat din fondurile Asociației Nevo Parudimos. Acestea vor fi sterilizate prin călcare la temperaturi foarte ridicate, urmând să fie însoțite de un sticker pe care să se precizeze că acestea nu sunt măști sterile, ca acelea folosite în sistemul medical.

Pentru a ajuta la confecționarea acestor măști și a putea crește numărul lor, Asociația Nevo Parudimos face un apel către reșițeni să împrumute mașini de cusut, pentru ca voluntarii internaționali ai asociației, aflați în prezent în autoizolare la domiciliu, să ajute la confecționarea măștilor. Acestea vor fi ulterior sterilizate, la fel ca acelea confecționate la Reșiconf, și distribuite comunităților dezavantajate cu care acești voluntari lucrează în mod normal zilnic.

Așa că, dacă există persoane ce doresc să susțină această inițiativă, o pot face împrumutându-și mașina de cusut. Pentru aceasta, sunt rugate să contacteze asociația la numărul de telefon 0723202756, urmând ca responsabilii să vină și să o ridice personal.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite