Suntem prezenți și pe

Actualitate

Cosmin Librimir (UPU Reșița), în numele tuturor medicilor din România: „SĂ VĂ FIE RUȘINE!”

Publicat cu

în

„Azi am fost la cort, e oribil…”, spune Cosmin Librimir, medic primar la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Reșița. După ce și-a respectat și azi jurământul de medic, de astă dată în corturile unde se face triajul pacienților la intrarea spital, Librimir a răbufnit din nou pe Facebook. Și din nou are dreptate. 

„SĂ VĂ FIE RUȘINE!!!

Toți cei care denigrați medicii români în aceste zile grele, SĂ VĂ FIE RUȘINE!

Toți cei care îi acuzați în loc să-i ajutați, SĂ VĂ FIE RUȘINE!

Toți cei care considerați că o asigurare medicală plătită la zi vă dă drepturi depline asupra personalului medical, SĂ VĂ FIE RUȘINE!

Toți cei care jigniți medicii, care-i puneți la zid cu apelativul «șpăgari», SĂ VĂ FIE RUȘINE!!! Sunteți aceiași care nu aveți respect niciodată pentru nimic!

Să vă fie rușine că-i băgați pe toți în aceeași oală și îi fierbeți la foc încet!

Toți cei care vă regăsiți în categoria mai sus descrisă (să vă fie rușine și) să-mi dați unfriend/ unfollow, vă rog să mă blocați cu încredere.

Eu cu voi sunt foarte neprietenos si voi nu știți cât de neprietenos pot să fiu defapt.
Eu cu voi nu mai am răbdare!!!

Distanțarea socială acum e absolut necesară în realitate, dar și în online.

Eu nu vreau să vă mai aud, să vă citesc, să vă răspund!
În aceste momente voi nu meritați nimic!
Voi sunteți niște oameni foarte mici, sunteți mărunți!”, scrie medicul Cosmin Librimir, pe pagina lui de Facebook.

Nu confundați un sistem condus de hoți cu prima linie, lăsată „în fundul gol”!

Librimir atrage, totodată, atenția că nu este normal ca oamenii să pună pe același plan un sistem de sănătate bolnav, condus ani și ani de niște politicieni fie corupți, fie lipsiți de profesionalism, cu medicii nevoiți să-și practice meseria tocmai în interiorul acestui sistem putred.

„Sunteți limitați în a confunda un sistem condus de niște hoți, cu prima linie care este acolo «în fundul gol» și sacrifică totul pentru a vă salva. Își sacrifică familia, cariera, viața, totul pentru voi.
Ei sunt distruși în acest moment de un sistem infect, iar voi le mai dați puțin în cap ca să fiți siguri că nu mai mișcă.

Atât puteți voi, iar eu cu voi nu mai pot!
Să vă fie rușine!!!

Respect tuturor celor care nu i-au lăsat singuri și care îi ajută cu orice ca ei să poată ajuta mai departe!!! Mă înclin în fața tuturor celor care încearcă să facă imposibilul să pară posibil! Sunteți aceiași oameni, aceiași optimiști incurabili, oameni cărora le pasă mereu de alți oameni.

Doctorii și întreg personalul medical sunt acum, mai mult ca niciodată, eroi peste tot în lume. Cei din România însă dau dovadă de sacrificiul SUPREM !

Toți cei care afirmați cu tărie că medicii trebuie să vă facă bine oricum oricând pentru că ei au depus un jurământ trebuie să știți că PE VOI NU VĂ MAI POATE FACE BINE NIMENI NICIODATĂ!

Cu drag,
un om!”, își încheie strigătul de disperare Cosmin Librimir, unul dintre miile de medici de care depind în această pandemie viețile a sute de mii, chiar milioane de români.

Librimir dezvăluie 9 motive pentru care medicii nu sunt testați cu prioritate

Amintind că 10.000 de medici, și „asistente medicale nenumărate”, au plecat din țară în ultimii ani, medicul de la UPU Reșița întreabă autoritățile: „Pe ăștia rămași vreți să-i folosiți precum chibriturile???… Care e strategia?…”.

Revoltat că medicii nu sunt testați de COVID-19 cu prioritate, Cosmin Librimir a găsit și explicații pentru perpetuarea acestei situații care pune în real pericol înseși viețile medicilor, deci ale întâilor noștri salvatori:

„Nu e interes să ne testeze pentru că suntem puțini!!!

1. Nu sunt teste.
2. Nu e personal care să ne testeze.
3. Puține aparate PCR în țară, cele rapide nu sunt bune.
4. Nu e echipament pentru cei care testează.
5. Nu e interes să ne testeze pentru că suntem puțini și, dacă pozitivii sunt izolați, nu se pot asigura gărzile cu cei rămași.
6. Chiar dacă considerăm posibil infectat fiecare pacient care se prezintă în urgență, nu avem echipament de protecție corespunzător!!!
7. Dacă lucrăm infectați, ar trebui să nu ne ducem acasă și statul să ne asigure cazarea.
8. Definiția de caz ne obligă să facem testarea când vrea DSP-ul, nu când suspicionăm noi pe cel infectat.
9. Dacă ne testează și apar infectați, se creează isterie în rândul personalului medical și nu mai suntem optimi pentru asigurarea serviciilor de sănătate”.

 

CITEȘTE ȘI: Un medic de la UPU Reșița răbufnește: „Este o măsură ucigătoare pentru noi!”

Facebook Comments
Continuați
3 comentarii

3 Comments

 1. Irelevant

  29 martie 2020 at 15:00

  Au prins si ei glas 🙂
  Sa incepem cu cacaturile care se intampla in spitalul ala ? Daca vreti dezinfenctant, faceti o razie la femeile de servici :))))
  Sunt multe de spus , dar le-am tot zis si degeaba …
  Da, vor ramane in continuare niste spagari 🙂 . Pana acuma ce au pazit ? Sau inainte au avut toate conditiile ? a fost nevoie de o criza pentru a vedea adevaratele lipsuri ? deloc. Vrei sa zici ca managerul spitalului nu stie cum sta treaba in cladirea pe care „o conduce” .. hai, dati cu praf de mers si joc de glezne

 2. Elena Bojincă

  29 martie 2020 at 17:06

  Îmi pare foarte rău de situația în care se află personalul medical şi suntem neputincioşi.De fapt nu suntem neputincioşi fiecare avem la purtător vorbele frumoase, mulțumirea, macar atât din partea celor care nu putem face mai mult. Atitudinea persoanelor responsabile cu gestionarea situației o consider indolența, nepăsare, lipsă de profesionalism…. Au ştiut încă din ianuarie despre ce ne aşteaptă şi nu au făcut nimic. Să nu pregătească toată țara cu materiale, echipamente, aparatură, spații, medici instruiți…., este crimă şi ar trebui judecată ca atare.

 3. Constantin

  3 aprilie 2020 at 16:01

  Ca medic sa demisioneze in plina epidemie ,indiferent de situatie nu se poate ierta!
  Cei ce sunt si respecta halatul de medic in prima linie ,ma închin si respect
  Cei ce conduc si nu asigură necesarul sa le fie rusine.Acum se vede cat de bolnav e sistemul de sănătate,cat de bolnavă e tara ,cat de furată si distrusă e tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite