Suntem prezenți și pe

Actualitate

Cosmin Librimir (UPU Reșița), în numele tuturor medicilor din România: „SĂ VĂ FIE RUȘINE!”

Publicat cu

pe

„Azi am fost la cort, e oribil…”, spune Cosmin Librimir, medic primar la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Reșița. După ce și-a respectat și azi jurământul de medic, de astă dată în corturile unde se face triajul pacienților la intrarea spital, Librimir a răbufnit din nou pe Facebook. Și din nou are dreptate. 

„SĂ VĂ FIE RUȘINE!!!

Toți cei care denigrați medicii români în aceste zile grele, SĂ VĂ FIE RUȘINE!

Toți cei care îi acuzați în loc să-i ajutați, SĂ VĂ FIE RUȘINE!

Toți cei care considerați că o asigurare medicală plătită la zi vă dă drepturi depline asupra personalului medical, SĂ VĂ FIE RUȘINE!

Toți cei care jigniți medicii, care-i puneți la zid cu apelativul «șpăgari», SĂ VĂ FIE RUȘINE!!! Sunteți aceiași care nu aveți respect niciodată pentru nimic!

Să vă fie rușine că-i băgați pe toți în aceeași oală și îi fierbeți la foc încet!

Toți cei care vă regăsiți în categoria mai sus descrisă (să vă fie rușine și) să-mi dați unfriend/ unfollow, vă rog să mă blocați cu încredere.

Eu cu voi sunt foarte neprietenos si voi nu știți cât de neprietenos pot să fiu defapt.
Eu cu voi nu mai am răbdare!!!

Distanțarea socială acum e absolut necesară în realitate, dar și în online.

Eu nu vreau să vă mai aud, să vă citesc, să vă răspund!
În aceste momente voi nu meritați nimic!
Voi sunteți niște oameni foarte mici, sunteți mărunți!”, scrie medicul Cosmin Librimir, pe pagina lui de Facebook.

Nu confundați un sistem condus de hoți cu prima linie, lăsată „în fundul gol”!

Librimir atrage, totodată, atenția că nu este normal ca oamenii să pună pe același plan un sistem de sănătate bolnav, condus ani și ani de niște politicieni fie corupți, fie lipsiți de profesionalism, cu medicii nevoiți să-și practice meseria tocmai în interiorul acestui sistem putred.

„Sunteți limitați în a confunda un sistem condus de niște hoți, cu prima linie care este acolo «în fundul gol» și sacrifică totul pentru a vă salva. Își sacrifică familia, cariera, viața, totul pentru voi.
Ei sunt distruși în acest moment de un sistem infect, iar voi le mai dați puțin în cap ca să fiți siguri că nu mai mișcă.

Atât puteți voi, iar eu cu voi nu mai pot!
Să vă fie rușine!!!

Respect tuturor celor care nu i-au lăsat singuri și care îi ajută cu orice ca ei să poată ajuta mai departe!!! Mă înclin în fața tuturor celor care încearcă să facă imposibilul să pară posibil! Sunteți aceiași oameni, aceiași optimiști incurabili, oameni cărora le pasă mereu de alți oameni.

Doctorii și întreg personalul medical sunt acum, mai mult ca niciodată, eroi peste tot în lume. Cei din România însă dau dovadă de sacrificiul SUPREM !

Toți cei care afirmați cu tărie că medicii trebuie să vă facă bine oricum oricând pentru că ei au depus un jurământ trebuie să știți că PE VOI NU VĂ MAI POATE FACE BINE NIMENI NICIODATĂ!

Cu drag,
un om!”, își încheie strigătul de disperare Cosmin Librimir, unul dintre miile de medici de care depind în această pandemie viețile a sute de mii, chiar milioane de români.

Librimir dezvăluie 9 motive pentru care medicii nu sunt testați cu prioritate

Amintind că 10.000 de medici, și „asistente medicale nenumărate”, au plecat din țară în ultimii ani, medicul de la UPU Reșița întreabă autoritățile: „Pe ăștia rămași vreți să-i folosiți precum chibriturile???… Care e strategia?…”.

Revoltat că medicii nu sunt testați de COVID-19 cu prioritate, Cosmin Librimir a găsit și explicații pentru perpetuarea acestei situații care pune în real pericol înseși viețile medicilor, deci ale întâilor noștri salvatori:

„Nu e interes să ne testeze pentru că suntem puțini!!!

1. Nu sunt teste.
2. Nu e personal care să ne testeze.
3. Puține aparate PCR în țară, cele rapide nu sunt bune.
4. Nu e echipament pentru cei care testează.
5. Nu e interes să ne testeze pentru că suntem puțini și, dacă pozitivii sunt izolați, nu se pot asigura gărzile cu cei rămași.
6. Chiar dacă considerăm posibil infectat fiecare pacient care se prezintă în urgență, nu avem echipament de protecție corespunzător!!!
7. Dacă lucrăm infectați, ar trebui să nu ne ducem acasă și statul să ne asigure cazarea.
8. Definiția de caz ne obligă să facem testarea când vrea DSP-ul, nu când suspicionăm noi pe cel infectat.
9. Dacă ne testează și apar infectați, se creează isterie în rândul personalului medical și nu mai suntem optimi pentru asigurarea serviciilor de sănătate”.

 

CITEȘTE ȘI: Un medic de la UPU Reșița răbufnește: „Este o măsură ucigătoare pentru noi!”

Continuați lectură
Reclamă
3 comentarii

3 Comments

 1. Irelevant

  29 martie 2020 at 15:00

  Au prins si ei glas 🙂
  Sa incepem cu cacaturile care se intampla in spitalul ala ? Daca vreti dezinfenctant, faceti o razie la femeile de servici :))))
  Sunt multe de spus , dar le-am tot zis si degeaba …
  Da, vor ramane in continuare niste spagari 🙂 . Pana acuma ce au pazit ? Sau inainte au avut toate conditiile ? a fost nevoie de o criza pentru a vedea adevaratele lipsuri ? deloc. Vrei sa zici ca managerul spitalului nu stie cum sta treaba in cladirea pe care „o conduce” .. hai, dati cu praf de mers si joc de glezne

 2. Elena Bojincă

  29 martie 2020 at 17:06

  Îmi pare foarte rău de situația în care se află personalul medical şi suntem neputincioşi.De fapt nu suntem neputincioşi fiecare avem la purtător vorbele frumoase, mulțumirea, macar atât din partea celor care nu putem face mai mult. Atitudinea persoanelor responsabile cu gestionarea situației o consider indolența, nepăsare, lipsă de profesionalism…. Au ştiut încă din ianuarie despre ce ne aşteaptă şi nu au făcut nimic. Să nu pregătească toată țara cu materiale, echipamente, aparatură, spații, medici instruiți…., este crimă şi ar trebui judecată ca atare.

 3. Constantin

  3 aprilie 2020 at 16:01

  Ca medic sa demisioneze in plina epidemie ,indiferent de situatie nu se poate ierta!
  Cei ce sunt si respecta halatul de medic in prima linie ,ma închin si respect
  Cei ce conduc si nu asigură necesarul sa le fie rusine.Acum se vede cat de bolnav e sistemul de sănătate,cat de bolnavă e tara ,cat de furată si distrusă e tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

COVID-19. Caraș-Severin, pe locul I într-un top al județelor cu cele mai multe zile consecutive fără cazuri noi

Publicat cu

pe

Este a 12-a zi la rând în care, în Caraș-Severin, nu a mai fost raportat niciun caz nou de infectare cu coronavirus. Medicii așteaptă, în continuare, ca testele ultimilor 2 pacienți cu COVID-19 care mai sunt internați să fie negative pentru a-i putea externa și pe aceștia.

„Doar două persoane depistate pozitiv mai sunt internate, acum, în spitalele din Reșița și Caransebeș. În urma mai multor teste pozitive, încă se așteaptă cele negative pentru acești pacienți, pentru a putea fi externați. Cazurile pozitive rămân, de la începutul crizei, 112. Important este acest platou de 12 zile de când nu s-a mai înregistrat niciun caz nou, ceea ce, conform unor analize de la nivel național, județul nostru și județul Satu-Mare se află la fazele de platou cele mai lungi. Apreciem activitatea medico-sanitară în Caraș-Severin, în special a spitalelor, care, sub îndrumarea și controlul strict al DSP, au știut să-și asigure circuitele specifice, să separe activitățile medicale de cele care implicau COVID-19, să-și ia măsurile de protecție și să limiteze la maximum numărul de îmbolnăviri și de decese”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Caraș-Severin.

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost vindecate 91 de persoane infectate cu coronavirus. Alți 11 cărășeni au fost tratați și vindecați în județul Timiș. De asemenea, s-au înregistrat și 8 decese ale unor cărășeni depistați pozitiv, dintre care unul a avut alte cauze noncovid.

Peste 10.000 de cărășeni, izolați la domiciliu sau în carantină!

„Un număr însemnat de persoane au trecut, în această perioadă, în Caraș-Severin prin măsuri de limitare a incidenței noului coronavirus. Este vorba mai ales de cei care au sosit în țară în ultimele luni, intrând fie în autoizolare, fie în carantină instituționalizată, măsuri menite a ține sub control pandemia. Măsura este încă în vigoare pentru toți cei care sosesc dintr-o călătorie internațională și pentru familiile lor. Reamintim, în acest context, că dacă cineva dorește să-și protejeze familia de autoizolare la sosirea în țară, poate alege alt domiciliu sau poate opta pentru carantină instituționalizată. Cei care părăsesc izolarea sunt amendați contravențional și duși în carantină, pe cheltuiala lor”, mai informează DSP.

În momentul de față, în izolare la domiciliu mai sunt, în Caraș-Severin, 3.473 de persoane. De la începutul pandemiei, alte 6.281 de persoane s-au aflat în izolare, dar în cazul acestora a expirat perioada de 14 zile prevăzută de lege. În carantină instituționalizată au fost 1.088 de persoane, iar în prezent mai sunt 10.

La nivel național, au fost raportate, astăzi, alte 152 de cazuri de infectare cu coronavirus. Numărul total a ajuns la 19.669. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.800 au fost declarate vindecate și externate și 1.288 au decedat.

Spre o normalizare a vieții noastre

„Nu putem trage concluzii, încă, pentru că pandemia de coronavirus rămâne îngrijorătoare, atât timp cât există cazuri noi și noi decese. Apreciem însă că suntem pe un trend descendent, care ne dă speranțe pe mai departe. Nu, însă, fără a respecta măsurile impuse de autorități, care nu înseamnă coerciție, ci îndemnul la responsabilitate personală. Așadar, dragi cărășeni, respectați purtatul măștii în spațiile publice închise, acceptați termometrizarea ca pe un minim triaj epidemiologic, păstrați distanța socială de siguranță, evitați aglomerațiile și dezinfectați-vă mâinile frecvent, ca și până acum. Toate aceste măsuri, chiar dacă acum par limitări, sunt luate pentru siguranța dumneavoastră și vor duce rapid, dacă sunt respectate, la o normalizare a vieții noastre”, se mai arată în comunicatul DSP Caraș-Severin.

 

Sursă foto: Anytime-V

Continuați lectură

Actualitate

Peste 2.000 de cărți pentru Biblioteca Municipală Reșița din partea Bibliotecii Naționale

Publicat cu

pe

Biblioteca Municipală Reșița a primit o donație consistentă din partea Bibliotecii Naționale. „Se simte până la voi mirosul de CARTE NOUĂ?”, întreabă bibliotecara Dominique Zară, cea care ne-a adus ieri această veste printr-o postare pe Facebook ce se dorește a fi, și chiar reușește să fie, o invitație de nerefuzat în lumea cărților.

„Se simte până la voi mirosul de CARTE NOUĂ?
Este cel mai bun miros din lume! 

Dacă mireasma lui n-a ajuns și la voi, vă așteptăm la Biblioteca Municipală Reșița, care s-a îmbogățit cu o donație de 2090 de volume, în valoare de 35.890 lei, din partea Bibliotecii Naționale a României”, scrie Dominique Zară pe cunoscuta rețea de socializare.

Pentru cei care n-au timp de citit (nici măcar) astfel de anunțuri, bibliotecara din Reșița a oferit și o variantă alternativă: poze de la fața locului.

Continuați lectură

Actualitate

COVID-19. A 11-a zi la rând fără niciun caz nou în Caraș-Severin! La nivel național, sub 120 de cazuri raportate în ultimele 24 de ore

Publicat cu

pe

Astăzi a fost raportat, la nivel național, cel mai mic număr de cazuri noi zilnice din ultimele două luni. În Caraș-Severin, numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 de la începutul pandemiei se menține la 112. Ultimul caz a fost înregistrat pe 22 mai.

În ultimele 11 zile, în Caraș-Severin au fost testate pentru coronavirus, potrivit DSP, 106 persoane. În toate cazurile, testele au fost negative, astfel încât, de pe 22 mai, nu a mai fost confirmat niciun caz nou de infectare cu coronavirus. În momentul de față, în spital se mai află doar 2 pacienți diagnsoticați cu COVID-19, unul la Reșița, iar celălalt la Caransebeș. De la apariția primului caz în Caraș-Severin, 102 persoane au fost declarate vindecate și externate. S-au înregistrat și 8 decese ale unor cărășeni depistați pozitiv, dintre care un deces este raportat de autorități ca fiind noncovid.

CITEȘTE ȘI: Coronavirusul mai face o victimă în Caraș-Severin

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate 1.593 de persoane, dintre care 112 au fost depistate pozitiv.

DSP Caraș-Severin mai informează că, în prezent, în județ se mai află în izolare la domiciliu 3.462 de persoane, iar în carantină instituționalizată, 9 persoane.

La nivel național, au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, 119 noi cazuri de îmbolnăvire. Bilanțul total a ajuns, astăzi, la 19.517 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.526 au fost declarate vindecate și externate și 1.279 au decedat.

 

Continuați lectură

Cele mai citite