„Nimeni nu este mai presus de lege!”. Nici măcar (încă) primarul Adrian Torma!

După anunțul Biroului Electoral Central privind anularea alegerilor organizate în 27 septembrie în Circumscripţia electorală nr. 6 Moldova Nouă, Ion Chisăliță arată că s-a produs o „reparaţie absolut normală şi firească într-un stat de drept”.

Cererea referitoare la anularea alegerilor a fost formulată de Partidul Naţional Liberal – Filiala Caraş-Severin şi Organizaţia Moldova Nouă, informează Ion Chisăliță, președintele organizației din orașul de la malul Dunării.

„BEC a luat această decizie după ce am semnalat gravele erori de completare a rubricilor procesului-verbal de consemnare a rezultatelor votării pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă, în sensul că datele consemnate nu erau cele corecte, rezultate din procesele-verbale întocmite în secţiile de votare. Am adus, de asemenea, la cunoştinţa BEC faptul că au fost anulate un mare număr de voturi din cauza ştampilei de control aplicată în mod voit pe verso-ul chenarului cu numele candidatului Ion Chisăliţă, dar şi faptul că unul dintre membrii secţiei de votare 121, Turcin Angelica, a părăsit secţia de votare fără a avea bilet de învoire, aşa cum prevede legea”, transmite Chisăliță, printr-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI: Se reiau alegerile pentru primar în Circumscripția electorală nr. 6 Moldova Nouă

Acestea sunt doar câteva dintre neregulile grave constatate pe parcursul desfăşurării scrutinului, precizează liberalul: „În plus, în urma înscrisurilor doveditoare, Biroul Electoral Central a constatat că domnul Torma Adrian Constantin a candidat pentru funcția de primar al oraşului Moldova Nouă, cu toate că, prin hotărâre judecătorească definitivă, candidatura sa fusese în mod definitiv respinsă pentru neîndeplinirea în mod cumulativ a condițiilor legale. În aceste condiţii, o participare a Alianței Electorale PSD — Pro România în competiția electorală a fost posibilă doar ca urmare a faptului că acest competitor electoral a insistat și a obținut admiterea candidaturii lui Torma Adrian Constantin pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă la alegerile locale din anul 2020, după pronunţarea hotărârii judecătorești definitive și cu ignorarea efectelor acesteia. cu încălcarea VĂDITĂ a prevederilor art. 54 din Legea nr. 115/2015 și FĂRĂ ÎNDEPLINIREA CONDIŢIILOR LEGALE pentru a putea candida, până la data de 18.08.2020, când s-a încheiat perioada aferentă depunerii candidaturilor”.

Chisăliță amintește și faptul că Hotărârea nr. 19 din 28.08.2020 a BEC Moldova Nouă, de admitere a candidaturii lui Torma Adrian Constantin, nu a fost semnată de reprezentantul PNL în Biroul Electoral de Circuniscripție nr. 6 Moldova Nouă, care a formulat opinie separată, alături de președintele și de locțiitorul biroului electoral, precum și de reprezentantul USR, opinie consemnată ca atare în cuprinsul Hotărării nr. 19/28.08.2020. Ca urmare, subliniază penelistul, este îndeplinită și cerința prevăzută de art. 39 alin. (3) din Legea nr. 115/2015, cu modificările și completările ulterioare, ca partidul politic care a sesizat frauda să nu fie implicat în producerea acesteia.

„Având în vedere toate aceste fapte, Biroul Electoral Central a admis cererile formulate de Partidul Naţional Liberal – Filiala Caraş-Severin şi Organizaţia Moldova Nouă de ANULARE A ALEGERILOR în Circumscripţia electorală nr. 6 Moldova Nouă, dispunând anularea alegerilor pentru funcţia de primar, dar şi candidatura la funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă a lui Torma Adrian Constantin, dispunând repetarea scrutinului în data de 11.10.2020.

Salutăm decizia Biroului Electoral Central, aşteptată cu mare interes de locuitorii oraşului Moldova Nouă care, în toată această perioadă, s-au simţit nedreptăţiţi de repunerea pe buletinul de vot a actualului edil, deşi exista o decizie definitivă a instanţei care a respins candidatura acestuia, dar şi de felul în care acesta «a câştigat» alegerile de duminică, încercând prin diverse mijloace să influenţeze opţiunea electorală a alegătorilor. Considerăm, în acest context, că s-a produs o reparaţie absolut normală şi firească într-un stat de drept, iar decizia luată de Biroul Electoral Central arată fără putere de tăgadă că, în România, NIMENI nu e mai presus de lege”, mai transmite Ion Chisăliţă, preşedinte al PNL Moldova Nouă și candidat pentru funcția de primar al orașului.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite