Noapte albă pentru salvamontiștii din Caraș-Severin și Mehedinți. Intervenție în comun pentru salvarea unei turiste rănite în munți

 

Echipele Salvamont Caraș-Severin și Mehedinți au intervenit, în cursul nopții trecute, pentru recuperarea unei turiste care s-a rănit în timpul unei drumeții în cea mai înaltă zonă a Munților Mehedinți – Vârful lui Stan.

 

Alerta a fost dată în cursul nopții, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, chiar de către turista rănită – o femeie de 60 de ani care a spus că, în timp ce se afla pe un traseu turistic în zona Vârful lui Stan din Munții Mehedinți, a suferit o entorsă de genunchi și nu se mai poate deplasa. Pentru recuperarea femeii din munți au fost trimise atât echipe de la Salvamont Caraș-Severin, cât și de la Salvamont Mehedinți.

 

Salvatorii au reușit să localizeze persoana accidentată abia spre dimineață, în jurul orei 07.00. „Informațiile pe care turista le-a transmis inițial au fost derutante, ceea ce a dus la întârzierea și îngreunarea misiunii”, a explicat șeful Serviciului Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin, Cornel Galescu. Femeia a fost dusă de salvamontiști la ambulanță și, apoi, transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

 

Sursă foto: Salvamont Mehedinți

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available