Noaptea Albă a Galeriilor. Reșița își deschide spațiile expoziționale pentru a aduce arta contemporană mai aproape de public

 

Noaptea Albă a Galeriilor, un eveniment dedicat comunității creative, va avea loc în 12 orașe din țară, printre care și Reșița, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie.

 

Noaptea Albă a Galeriilor este cel mai longeviv eveniment dedicat comunității creative. Inițiat și organizat de Asociația Ephemair, s-a extins la nivel național odată cu a zecea ediție din 2016 și în prezent este organizat în cadrul unei rețele naționale, în mai multe orașe din România. Ediția din acest, programată între 30 septembrie și 2 octombrie, reunește douăsprezece orașe și peste optzeci de galerii, spații alternative, ateliere de artist, centre culturale și muzee din București, Alba Iulia, Arad, Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Reșița, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Timișoara și Târgu Mureș.

 

Programul oficial al Nopții Albe a Galeriilor din Reșița este următorul:

 

Vineri, 30 septembrie:

17.30: Salonul de artă și industrie – vernisaj expoziție de fotografie „Activitate CFU” – Ioana Ciolea;

18.00 – 21.00: Muzeul Banatului Montan – expoziție Marian Truțulescu „Half of the stories – reconfiguring stereotypes”; închidere expoziție Petru Galiș.

 

Sâmbătă, 1 octombrie:

18.00 – 21.00: Centrul German „Alexander Tietz“ – Anul jubiliar „150 de ani de la fabricarea primei locomotive cu abur la Reșița, 1872 – 2022” – expoziție de pictură;

18.00: Centrul Universitar UBB – expoziție de fotografii și instalație interactivă privind dezvoltarea rețelei de ape și utilizarea acesteia; expoziție dedicată celor 150 de ani de la fabricarea primei locomotive pe teritoriul actual al României.

 

Duminică, 2 octombrie:

16.00 – 18.00: Salonul de artă și industrie – vizitarea expozițiilor „Interferențe Nocturne” – Cristea Mircioane și „Activitate CFU” – Ioana Ciolea.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available