Noaptea Muzeelor la Reșița. Circuit de vizitare cu șapte obiective culturale și industriale

 

Rețeaua Națională a Muzeelor din România anunță un record absolut de peste 300 de obiective culturale înscrise la Noaptea Muzeelor 2023, ce se va desfășura astăzi, 13 mai, într-o ediție comună România – Republica Moldova. La Reșița vor putea fi vizitate, în circuit sau individual, șapte obiective.

 

Un circuit de vizitare pentru muzeele și spațiile deschise în Reșița – Centrala Grebla, Salonul de Artă și Industrie, Sinagoga, Muzeul Cineastului Amator, Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, Muzeul de Locomotive, Muzeul Banatului Montan –, dar și un concurs cu premii organizat special pentru participanți. Așa va arăta ediția 2023 a evenimentului Noaptea Muzeelor la Reșița ce va avea loc astăzi, 13 mai, în intervalul orar 16.00 – 00.30.

 

Centrala Grebla își va deschide în premieră porțile pentru vizitatori, aici urmând să fie organizate tururi ghidate la orele: 16.00, 17.00, 18.00 și 19.00. Salonul de Artă și Industrie, situat pe strada Traian Lalescu nr. 27, și Sinagoga de pe strada Mihai Viteazu nr. 8 vor fi deschise pentru public în intervalul orar 16.00 – 21.00. La Muzeul Cineastului Amator, între orele 18.00 – 22.00, vizitatorii vor putea afla mai multe despre aparatele de filmat și de proiecție utilizate de cineamatori, precum și aparatura utilizată pentru proiecția filmelor pe 35 mm, prin vizitarea fostei cabine de proiecție a Cinematografului „23 August” (în incinta Centrului Universitar UBB). Între orele 18.00 – 20.30, Biblioteca Germană „Alexander Tietz“ își așteaptă vizitatorii cu o expoziție de artă vizuală dedicată colonizării germanilor în secolul XVIII în Banatul Montan, cu lucrări realizate de Doina și Gustav Hlinka și Viorica Ana Farkas. Reșițenii pot face o oprire și la Muzeul de Locomotive cu Abur din Triaj și, bineînțeles, nu trebuie să rateze evenimentele și expozițiile pregătite de Muzeul Banatului Montan, care va fi deschis între orele 17.00 – 00.30.

 

 

Și în acest an, organizatorii evenimentului au pregătit o tombolă cu premii. Pentru a intra la tragerea la sorți, participanții trebuie să ridice buletinul de vizitare fie de la Muzeul Banatului Montan, fie de la Salonul de Artă și Industrie, să viziteze toate locațiile din circuitul Noaptea Muzeelor – Reșița 2023, să ștampileze buletinul în fiecare locație, iar după ce au vizitat toate locațiile, să lase buletinul la Muzeul Banatului Montan sau la Salonul de Artă și Industrie. Pentru această ediție, Muzeul Cineastului Amator oferă drept premii trei tricouri imprimate, iar Liga Studenților și Uniunea Națională a Studenților din România oferă exclusiv studenților din Centrul Universitar UBB Reșița șansa de a câștiga un bilet gratuit la Neversea.

 

Surse foto: Georgian Popovici și Muzeul Banatului Montan Reșița

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available