Noi cazuri de COVID-19 în școli. Cursuri pe scenariul roșu la încă cinci unități de învățământ din județ

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin s-a întrunit azi după-amiază și a adoptat noi măsuri coroborate cu evoluția pandemiei de COVID-19 în Caraș-Severin.

În urma analizelor efectuate, a fost adoptată Hotărârea nr. 51/05.11.2020, privind aprobarea propunerilor de suspendare cursuri şcolare, respectiv aprobarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ. Astfel, CJSU a aprobat trecerea la Scenariul 3 – ROȘU și suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” pentru următoarele unităţi de învăţământ: Liceul „Mathias Hammer” Anina și structurile arondate (ciclul gimnazial și ciclul liceal), pe o perioadă de 14 zile (05.11-18.11.2020), din cauza a trei cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul unității; Liceul Tehnologic „Dacia” Caransebeș, pentru o perioadă de 14 zile (05.11-18.11.2020), din cauza a mai mult de trei cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul unității; Școala Gimnazială „Iuliu Birou” Ticvaniu Mare și structurile arondate, pentru o perioadă de 14 zile (06.11-19.11.2020), din cauza ratei de incidență/localitate.

Totodată, a fost aprobată suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” pentru următoarele unităţi de învăţământ, respectiv clase: la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” Caransebeș, o clasă din anul III AMG, pentru o perioadă de 14 zile (05.11-17.11.2020), din cauza unui caz confirmat cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul unității; la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, o clasă a XII-a, pentru o perioadă de 14 zile (05.11-18.11.2020), din cauza unui caz confirmat cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul unității.

CITEȘTE ȘI: Recorduri negative: 91 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin. 9.714, la nivel național

CJSU a aprobat, de asemenea, trecerea la Scenariul 2 – GALBEN pentru următoarele unităţi de învăţământ: Școala Gimnazială Ramna și structura Grădinița cu Program Normal Ramna, începând cu data de 06.11.2020, din cauza ratei de incidență/localitate; Școala Gimnazială Lăpușnicu Mare și structurile arondate Grădinița cu Program Normal Lăpușnicu Mare, Grădinița cu Program Normal Moceriș și Școala Primară Moceriș, începând cu data de 06.11.2020, din cauza ratei de incidență/localitate; Școala Gimnazială Constantin Daicoviciu și structurile arondate, începând cu data de 06.11.2020, din cauza ratei de incidență/localitate. S-a aprobat și reluarea cursurilor școlare pentru o grupă de la Grădinița cu Program Normal Ciclova Română, începând cu data de 06.11.2020, în urma expirării perioadei de suspendare a cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față”.

„Prefectul judeţului a apreciat că situaţia epidemiologică din judeţul nostru este extrem de îngrijorătoare. Cristian Gâfu declară că evoluţia alarmantă a pandemiei în judeţul vecin, Timiş, ar trebui să ne dea de gândit şi că este necesar să limităm acum răspândirea virusului, dacă nu vrem să ajungem în situaţia de a carantina unele localităţi. Spitalele sunt ocupate în proporţie de aproximativ 75%. Evoluţia ulterioară a pandemiei depinde de fiecare dintre noi şi de comportamentul pe care îl avem în timpul serviciului, dar mai ales în afara lui. 

Având în vedere că duminică, 8 noiembrie, creştinii ortodocşi sărbătoresc pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, prefectul solicită cetăţenilor judeţului să respecte întru totul normele de protecţie şi de distanţarea fizică, să evite adunările în grup şi petrecerile specifice acestor sărbători. Doar printr-o conduită responsabilă şi printr-un efort colectiv putem depăşi cu bine această perioadă tulbure!”, este mesajul public transmis în această seară de Instituția Prefectului Caraș-Severin.

Hotărârea nr. 50/05.11.2020 şi anexele aferente  pot fi accesate pe site-ul Instituţiei Prefectului Caraş-Severin la secţiunea Activităţi/Situaţii de urgenţă: https://cs.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite