Spitalul din Reșița se pregătește de ce e mai rău. Va fi mărită capacitatea de internare la ATI pentru bolnavii de COVID-19

La nivelul Spitalului Județean de Urgență Reșița, care este unitate suport COVID-19, se lucrează, în aceste zile, la mărirea capacității de tratare a cazurilor grave de pacienți infectați cu SARS CoV-2, prin suplimentarea numărului paturilor de terapie intensivă destinate acestora.

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Reșița va fi destinată exclusiv bolnavilor și suspecților de COVID-19. Pentru tratarea pacienților non-COVID de pe alte secții care au nevoie de suport ATI vor fi amenajate paturi de terapie intensivă pe Secția de Oftalmologie. Decizia reorganizării secțiilor vine pe fondul creșterii alarmante a numărului persoanelor infectate cu coronavirus în Caraș-Severin, dintre care multe ajung la spital cu forme grave ale bolii. Potrivit raportării făcute ieri de Direcția de Sănătate Publică, pe Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Reșița, care are, în prezent, 5 locuri pentru COVID-19 și 6 pentru suspecți, se aflau internați 4 pacienți, alți 5 pacienți în stare gravă fiind la ATI la spitalul din Caransebeș.

CITEȘTE ȘI: Recorduri negative: 91 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin. 9.714, la nivel național

„După mai multe simulări în care am putea desfășura activitatea, am decis că pe Secția de Oftalmologie va fi extensia ATI non-COVID, iar în actuala secție ATI aflată la nivelul 2 al Staționarului 1 va fi secția ATI COVID, care va asigura paturile pentru pacienții pozitivi și pacienții suspecți. Reorganizarea ATI ca extensie pe Secția de Oftalmologie ar duce la câștigarea unor locuri în plus care ar fi benefice în acest moment de criză”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Alina Stancovici.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite