Noi facilități fiscale pentru reșițeni. Ioan Popa: Încurajăm contribuabilii să plătească taxele și impozitele locale fără a se deplasa la ghişeele primăriei

Reșițenii sunt stimulați să nu mai stea la cozi la ghișeele Direcției Impozite și Taxe din subordinea Primăriei. Bonificația de 10% acordată pentru plata cu anticipaţie, până la 31 martie 2021, a impozitului pe clădiri, terenuri și pe mijloace de transport datorat pe întregul an a fost extinsă.

Consilierii locali au aprobat într-o ședință de îndată modificarea sistemului de acordare a bonificației de 10% pentru plata integrală a impozitelor și taxelor locale până la data de 31 martie 2021. Astfel, de această facilitate vor beneficia nu doar reșițenii care își plătesc dările online, prin intermediul platformei ghiseul.ro, ci și cei care le achită prin poștă sau prin ordin de plată. Până acum, reducerea de 10% se aplica doar pentru plățile online, iar pentru cele prin poștă sau ordin de plată reducerea era de 5%.

„Luând în considerare informaţiile transmise de către cetăţeni cu privire la deficienţele de utilizare a sitului www.ghiseul.ro, ținând seama de situaţia pandemică din România şi de necesitatea luării de măsuri care să prevină situaţiile ce pot genera aglomerări de persoane și observând că există similitudini între modalităţile de plată online şi cele prin intermediul poştei sau prin ordin de plată, din punct de vedere al prezenţei contribuabililor la sediul instituţiei, consider oportună luarea de măsuri în ceea ce priveşte încurajarea contribuabililor de a efectua plăţi care să nu necesite deplasarea la ghişeele instituţiei”, explică primarul Ioan Popa în referatul de aprobare a Hotărârii Consiliului Local.

Reșițenii care, totuși, preferă metoda clasică de plată la ghișeu beneficiază de o bonificație de 5% dacă achită impozitul integral până pe 31 martie.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite