S-au pronunțat și aleșii locali ai Reșiței: Front comun pentru construirea unui nou spital de urgență în Caraș-Severin

Asocierea între Consiliul Județean Caraș-Severin și Consiliul Local Reșița pentru construirea unui spital nou în municipiul de pe Bârzava a fost parafată. După ce, la sfârșitul lunii trecute, consilierii județeni au aprobat în unanimitate acordul de asociere, același lucru l-au făcut, acum, și consilierii locali.

Ridicarea din temelii a unui nou spital în Reșița, care să deservească locuitorii întregului județ, este, în opinia semnatarilor acordului de asociere, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, și primarul Reșiței, Ioan Popa, imperios necesară dată fiind starea necorespunzătoarea din mai toate punctele de vedere a celor trei staționare care alcătuiesc, în prezent, Spitalul Județean de Urgență, înființat, în actuala structură, în anul 1975.

„Sectorul sanitar din județul Caraș-Severin și în special din municipiul Reșița se bazează pe o infrastructură proiectată cu 45-50 de ani în urmă, când nevoia de servicii de sănătate era diferită de realitățile de astăzi. Rețeaua de spitale este fragmentată: Spitalul Județean de Urgență cuprinde trei staționare care sunt situate departe unul de celălalt, necesitând transferul între secțiile aceluiași spital prin ambulanță. Acestea funcționează în clădiri vechi, unele chiar de peste o sută de ani, care nu permit integrarea optimă a circuitelor spitalicești și generează dificultăți frecvente în adoptarea de noi tehnologii, ca urmare a limitărilor fizice inerente. În plus, ele nu dispun de facilități pentru accesul fizic al persoanelor cu handicap, spre exemplu. În plus, în aceste clădiri vechi cu circuite necorespunzătoare, controlul infecțiilor nosocomiale este inadecvat, ceea ce are un impact negativ asupra siguranței pacientului și, totodată, implică cheltuieli care pot fi evitate”, se precizează în referatul de aprobare a Acordului de asociere încheiat pentru realizarea în comun a proiectului „Construire Spital Județean de Urgență” situat pe raza municipiului Reșița.

În aceste condiții, adaptarea infrastructurii existente la standardele și la nevoile actuale de servicii de sănătate este fie imposibilă, fie mult mai scumpă decât construcția unui spital nou, consideră inițiatorii proiectului aprobat, ieri, de aleșii locali ai Reșiței.

CITEȘTE ȘI: 40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Sursă foto: balkaneu.com

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite