Noi focare de COVID-19 în Caraș-Severin. În Reșița, Caransebeș și Oravița

În momentul de față, în Caraș-Severin sunt peste 900 de cazuri active de COVID-19, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică. 162 dintre aceste cazuri sunt izolate în interiorul unor focare instituite fie la nivel familial, fie la nivelul unor instituții de protecție socială, secții de spitale sau firme private.

Numai în ultimele 24 de ore, DSP Caraș-Severin a declarat trei focare noi de COVID-19, cu un număr total de 14 cazuri: o familie cu 5 membri din Caransebeș, Centrul „Nera” Oravița, unde au fost confirmați cu infecție cu coronavirus 5 dintre angajați: 2 asistenți medicali și 3 din rândul personalului auxiliar, și secția Hematologie din incinta Staționarului II al Spitalului Județean de Urgență Reșița, cu 4 cazuri pozitive: 2 asistenți medicali și 2 pacienți. La spitalul din Reșița mai este un focar activ de COVID-19, pe secția ORL, deschis pe 6 decembrie, cu 7 cazuri: 1 medic, 4 asistenți medicali și 2 pacienți, dintre care unul a decedat între timp.

Și la cealaltă unitate medicală mare din Caraș-Severin, Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, sunt focare de COVID-19 pe mai multe secții. Ultimul dintre acestea a fost declarat în urmă cu două zile, după ce un medic și patru asistenți medicali de pe secția Chirurgie au fost depistați cu infecție cu coronavirus. Celelalte secții-focar sunt Neurologie (1 medic, 2 asistenți medicali și 1 personal auxiliar) și Interne (1 medic, 2 asistenți și 1 personal auxiliar).

De asemenea, mai sunt focare active în 3 centre rezidențiale de asistență socială: Centrul „Bunavestire” Caransebeș (16 cazuri), Centrul pentru Persoane fără Adăpost Caransebeș (două focare cu 6, respectiv 8 cazuri) și Centrul pentru Persoane Vârstnice Reșița (11 cazuri), la Centrul pentru Dializă Reșița (3 cazuri), în mediul privat: o bancă din Reșița (11 cazuri) și o firmă din Buchin (7 cazuri), precum și în 16 familii din Reșița, Caransebeș, Oravița, Bocșa, Moldova Nouă și Turnu Ruieni.

Externat la cererea familiei, a ajuns acasă. Unde a decedat…

În spitalele din Caraș-Severin sunt internați, în momentul de față, 181 de pacienți cu COVID-19, dintre care 17 sunt la Terapie Intensivă. La Spitalul Județean de Urgență Reșița sunt 65 de pacienți (10 la ATI), la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, 100 de pacienți (7 la ATI), iar la Spitalul Orășenesc Oravița, 16. De asemenea, 732 de persoane confirmate pozitiv sunt în izolare instituționalizată sau la domiciliu.

Potrivit raportării făcute de DSP, în ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin au fost confirmate 69 de noi cazuri de COVID-19, iar incidența cumulată pe ultimele 14 zile a ajuns la 2,37 cazuri la 1.000 de locuitori, în ușoară creștere față de ieri, când era 2,3‰. De asemenea, s-au înregistrat și trei decese ale unor pacienți confirmați pozitiv. Este vorba despre „un bărbat de 82 de ani din Caransebeș care fusese transferat de la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara și care avea hipertensiune arterială cu risc foarte înalt, insuficiență circulatorie vertebro-bazilară și boală coronariană cu stent; un bărbat de 74 de ani din Oravița, care a decedat la domiciliu după ce a fost externat din Spitalul Orășenesc Oravița la cererea familiei, care a refuzat transferul la Reșița. Bărbatul suferea de diabet zaharat tip 2, cardiopatie ischemică și bronșită cronică obstructivă. Iar ultimul deces, un bărbat de 77 de ani din Cornea care era internat la Caransebeș, cu cardiopatie ischemică și hipertensivă, insuficiență cardiacă, atrofie cerebrală, infarct anterior vechi, insuficiență mitrală grad 2 și neoplasm colonorectal operat”, informează reprezentanții DSP Caraș-Severin.

De la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost depistate pozitiv cu infecție cu coronavirus 5.478 de persoane dintr-un total de 10.721 câte au fost testate. 283 dintre acestea au decedat.

Starea de alertă, prelungită 30 de zile

La nivel național, bilanțul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 545.567 de cazuri, după ce astăzi au fost raportate 6.460 de noi îmbolnăviri, iar cel al deceselor, la 13.116, cu 168 înregistrate în ultimele 24 de ore.

Guvernul a aprobat azi hotărârea prin care starea de alertă pe întreg teritoriul României se prelungeşte cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie. Potrivit propunerilor aprobate ieri de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, se păstrează restricţiile şi măsurile de protecţie sanitară existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, în condiţiile care vor fi stabilite prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite