Noi focare de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență și la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reșița. Dar și noi centre de vaccinare deschise în Caraș-Severin

Noi focare de COVID-19 au fost raportate la Spitalul Județean de Urgență și la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reșița. În momentul de față, în Caraș-Severin sunt active 23 de focare de COVID-19 și, în total, 380 de cazuri de infecție cu coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică a raportat, în ultimele 48 de ore, cinci focare noi de COVID-19, dintre care trei sunt de tip familial (două în Reșița și unul în Iablanița), unul a fost înregistrat la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reșița, cu trei cazuri confirmate, și unul pe Secția Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Reșița, cu patru cazuri. La spitalul din Reșița mai este un focar activ, de pe 1 martie, pe Secția Hematologie (trei cazuri confirmate). În județ mai sunt două focare active la unități de învățământ, Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița (trei cazuri) și Liceul Tehnologic „Decebal” (patru cazuri) și alte 19 focare familiale. În total, în aceste focare sunt 84 de cazuri de persoane confirmate cu infecție cu coronavirus.

Pe de altă parte, începând de astăzi, pe platforma națională de vaccinare apar două noi centre de imunizare în Caraș-Severin: în comuna Slatina-Timiș și în satul Soceni (comuna Ezeriș). Înscrierile deja se pot face, la această oră locuri libere fiind din 16 martie. În prezent, în cele două noi centre de vaccinare din județ rapelul este programat peste patru săptămâni, pentru imunizare folosindu-se serul Moderna. Foarte curând se vor putea face programări și la centrul de vaccinare din Anina, autorizat zilele trecute de către DSP.

Astăzi, în Caraș-Severin au fost raportate 41 de cazuri noi de COVID-19 și o incidență a cazurilor cumulate de 1,03 la o mie de locuitori. În spitale sunt internați 168 de pacienți confirmați: 77 la Spitalul Județean de Urgență Reșița, dintre care nouă sunt la ATI; 84 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș (șapte la ATI) și șapte pacienți la Spitalul Orășenesc Oravița. Alte 212 persoane cu COVID-19 sunt în izolare la domiciliu. Tot astăzi, DSP a raportat și un deces al unui pacient cu COVID-19. Este vorba despre o femeie de 63 de ani din Iablanița care suferea de mai multe afecțiuni (diabet zaharat insulino-dependent, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, obezitate, cardiopatie ischemică, hepatită cronică non virală) și care a decedat la domiciliu.

În total, de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate 15.284 de persoane pentru depistarea infecției cu coronavirus. 8.623 au fost confirmat pozitiv, iar dintre acestea, 458 au decedat.

La nivel național, astăzi au fost raportate 4.564 de cazuri noi și 100 de decese ale unor pacienți infectați cu coronavirus, bilanțul total ajungând la 840.116 de cazuri de COVID-19 și 21.156 de decese.

Sursă foto: arhivă

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite