Suntem prezenți și pe

Administrație

Noi proiecte de investiții în Caraș-Severin aflate în portofoliul ABA Banat

Publicat cu

în

Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Banat are pregătit pentru anul 2021 un portofoliu de trei noi proiecte de investiții în spațiul hidrografic Banat, al cărui obiectiv principal este scăderea gradului de expunere a populației la inundații.

Este propusă demararea a două proiecte noi de investiții în Caraș-Severin și unul în Mehedinți, ale căror costuri finale se ridică la aproximativ 23.250.000 lei. „Finanțarea se va asigura de la bugetul de stat și din surse proprii”, precizează Sorina Neaga, de la Compartimentul relații cu presa al Administrației Bazinale.

În cazul județului Caraș-Severin, ABA Banat consideră necesar: 1. să fie scoase de sub efectul inundațiilor zona aval cartier Aeroport și zona Caransebeșul Nou din municipiul Caransebeș, prin realizarea unui canal de deviere de 1,25 km lungime din pârâul Zlagna în râul Sebeș, precum și lucrări de amenajare a unei acumulări nepermanente pentru preluarea debitelor de viitură pe pârâul Potoc, alături de recalibrarea albiei pârâului în zona aval pod de pe Strada Tudor Vladimirescu până la podul de cale ferată din Caransebeș; 2. să se realizeze în satul Remetea-Pogănici, comuna Fârliug, un sistem de evacuare a apelor din incinta îndiguită provenite din scurgerea apelor de pe versanți, în perioada în care fenomenele hidrometeorologice deosebite se suprapun cu nivelul ridicat în pârâul Pogăniș.

„De asemenea, ABA Banat va continua în 2001 cele șapte lucrări începute în anii anteriori în bazinele hidrografice Bega (două lucrări), Nădrag, Belareca, Axin, Măcicaș, Oravița, pentru care mai sunt necesare fonduri de aproximativ 33.000.000 lei”, menționează reprezentanții ABA Banat.

Anul trecut, potrivit Administrației Bazinale de Apă, în spațiul hidrografic Banat au fost investiți 17.040.352 lei pentru lucrări hidrotehnice care vizau apărarea populației împotriva inundațiilor, din care 2.334.000 lei au provenit din surse proprii, iar 14.696.352 lei au fost bani de la bugetul de stat.

Sursă foto: arhivă

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație2 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație4 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social10 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate13 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație17 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite