Noi termene-limită pentru plata impozitelor, taxelor locale și a abonamentelor de parcare

Primăria Reșița anunță modificarea termenului-limită de plată a impozitelor și taxelor locale pentru a se putea beneficia de bonificația de 10%, precum și a abonamentelor pentru locurile de parcare de reşedinţă sau de domiciliu.

Din cauza implicațiilor nefaste pe care le are pandemia de COVID-19 asupra vieții de zi cu zi a tuturor, Primăria Municipiului Reșița a luat încă două măsuri care vin în sprijinul contribuabililor.

Prima dintre ele constă în prelungirea termenului de plată pentru impozitele și taxele locale „până la data de 30.06.2020, în conformitate cu prevederile art.V din Ordonanța de Urgență nr. 29/18.03.2020. Atât persoanele fizice cât și persoanele juridice care achită integral debitele aferente anului fiscal 2020, până la data menționată, beneficiază de o bonificație de 10% din sumă, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr.435/17.12.2019, privind stabilirea impozitelor și taxelor pe anul 2020”, anunță reprezentanții Primăriei.

Cu acest prilej, aceștia reamintesc faptul că cea mai simplă și sigură variantă de plată este prin intermediul platformei GHIȘEUL.RO și că informații suplimentare se pot obține la telefon 0255/211690 sau prin adresa de email impozite.taxe@primariaresita.ro , de luni până joi între orele 8.00 și 16.00, precum și vineri, orele 8.00-13.30, sau pe site-ul  www.primariaresita.ro.

Cea de a doua măsură anunțată prin același comunicat de presă se referă la decalarea termenului-limită pentru plata abonamentelor de parcare de reședință până la data de 29.05.2020. „Persoanele care au deținut în anul 2019 abonament pentru locul de parcare au locurile rezervate și pe anul 2020, astfel încât plata se va putea efectua până la data de 29.05.2020”, explică municipalitatea.

Solicitările de plată pentru aceste abonamente se pot trimite prin e-mail la patrimoniu@primariaresita.ro, sau prin poștă, cu destinația: Direcția pentru Administrarea Domeniului Public și Privat, Reșița, str. Petru Maior, nr. 2-4, etaj 3. Cererea va cuprinde următoarele documente: copie CI titular abonament de parcare, copie act de spațiu în situația în care domiciliul din buletin nu corespunde cu locația unde se solicită locul de parcare, copie talon autoturism, iar inspecția tehnică periodică trebuie să fie valabilă la data formulării acestei cereri. De asemenea, în cerere va fi indicat și numărul de telefon al solicitantului, în caz că se impune vreo clarificare.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite