„Nu ne interesează culoarea politică, avem un scop comun și nu vom renunța!”

 

Președintele Consiliului Județean (CJ) Caraș-Severin, Romeo Dunca, a mers săptămâna aceasta în Forotic pentru a se întâlni cu localnicii nemulțumiți de starea Drumului Județean 572 care face legătura între comuna lor și Doclin. „Ne-am săturat de amânare sau de minciună timp de 30 de ani”, ne-a declarat la finalul întâlnirii primarul Alexandru Sporea.

 

Oamenii din Forotic cer cu insistență, de ani și ani, ca autoritățile județene să le asfalteze drumul, sau măcar să-l pietruiască, astfel încât comuna și satele aparținătoare să nu mai fie rupte de restul lumii. „Consider că dorințele cetățenilor sunt infime pentru secolul în care trăim”, spune și primarul Sporea, iar președintele CJ îi dă dreptate. Și amintește demersurile făcute în ultimul timp de administrația județeană pentru rezolvarea acestei probleme.

 

„Profitând de documente din care reiese că drumul a fost calamitat în anii trecuți, am cerut intervenția Companiei Naționale de Investiții. A fost organizată licitația pentru proiectare, iar DALI-ul s-a finalizat anul trecut, în toamnă. A urmat un lung șir de deplasări la București pentru susținerea acestuia în comisiile tehnice de aprobare. Suma rezultată din calculele este de aproximativ 100.000.000 ron inclusiv TVA. Investiția a trecut prin tot ceea ce ținea de partea tehnică. A ajuns la bani și, din considerente financiare sau politice care nu depind de mine, astăzi nu avem încă un răspuns de la București, deși în primă fază primisem confirmarea ministrului că drumul va fi finanțat. Din păcate, se pare că prioritățile politice s-au schimbat în Caraș-Severin, peste noapte. Rămâne să facem presiuni pentru ca acest drum să primească finanțarea necesară. Eu, unul, o să fac asta, sper să o facă și restul politicienilor de «mare anvergură» din județ”, spune Romeo Dunca.

 

Acesta nu este la prima întâlnire la fața locului cu cetățenii nemulțumiți din Forotic și recunoaște că este obligația sa să găsească soluții – „Nu o să mă feresc niciodată să stau față-n față cu oamenii. Realitatea trebuie asumată, chiar dacă uneori nu este așa cum ne-o dorim. Poziția de președinte al Consiliului Județean mă obligă să caut soluții pentru a rezolva cât mai multe din problemele județului” –, dar președintele CJ ține să sublinieze că vinovați de tergiversarea lucrurilor sunt alții: „Trebuie să fim conștienți că situația în care ne aflăm este rezultatul modului în care s-a înțeles să se facă administrație și politică în Banatul de Munte. Ce nu pot accepta însă este ca principalii vinovați pentru situația în care se regăsesc cetățenii acestui județ să mă scoată pe mine vinovat. Tălpile puse pe la București de aceiași sforari au făcut ca pentru cetățenii din Forotic să nu am încă o veste bună”.

 

 

La finalul discuțiilor avute cu cetățenii din Forotic, miercuri, 10 mai, Romeo Dunca le-a promis acestora că vor fi alocați bani din bugetul județului pentru a se face „reparații, acolo unde se poate, pentru a remedia porțiunile de drum cu probleme majore”. Și că va reveni în mijlocul oamenilor din comună luna viitoare, pentru a le prezenta concret modul în care se va acționa.

 

Coleg de partid cu Dunca, primarul liberal Alexandru Sporea a concluzionat: „Înțeleg situația colegului meu, a domnului Președinte Romeo Dunca și personal cunosc situația foarte bine pentru ca de-a lungul desfășurării acestor demersuri am ținut legătura constant cu Consiliul Județean, proiectantul acestei lucrări, colegii de la București, instituția unde a fost depus spre finanțare și ministerul. Presiunea este pe dânsul pentru că se află în acea poziție și cum spunea dumnealui «Suntem aici să facem administrație, nu politică». Proiectul de modernizare este în curs de finanțare și ne dorim urgent o pietruire pentru ca tronsonul este impracticabil. Consider că dorințele cetățenilor sunt infime pentru secolul în care trăim. Sunt state care organizează excursii pe lună și noi tot pe drum de pământ circulăm. Cu toții știm că bugetele sunt mici pentru nevoile noastre, însă fiecare persoană care și-a asumat o funcție de conducere, practic, trebuie să rezolve problemele indiferent de buget. Noi, în comuna Forotic, ne-am săturat de amânare sau de minciună timp de 30 de ani. Nu ne interesează culoarea politică, avem un scop comun și nu vom renunța!”

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available