Nu toți supereroii poartă mască și mantie! Studenții reșițeni donează sânge, salvează vieți

 

„E rândul tău să fii erou!” – campania anuală de donare de sânge organizată de Casa de Cultură a Studenților din Reșița se va desfășura la acest sfârșit de săptămână la Centrul de Transfuzie Sanguină.

 

Reșițenii sunt așteptați sâmbătă, 9 octombrie, între orele 08.00-12.00, să se alăture studenților de la Centrul Universitar UBB și, printr-un gest simplu – donând sânge –, să salveze vieți.

 

„În orice clipă, fiecare dintre noi am putea deveni pacienţi sau aparţinătorii unui pacient. 450 de mililitri de sânge donat ar putea salva până la trei vieți. În acest context, cu sprijinul partenerilor noștri: Ministerul Tineretului și Sportului, Crucea Roșie Caraș-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș Severin, Liga Studenților Universității Babeș-Bolyai și Guerilla Motors Reșița, redeschidem porţile campaniei anuale de donare de sânge”, anunță reprezentanții Casei de Cultură a Studenților din Reșița.

 

Campania „E rândul tău să fii erou!” se va desfășura la Centrul de Transfuzie Sanguină din centrul municipiului Reșița. Cei care doresc să doneze sânge trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani; să aibă greutatea minimă 58 de kilograme femeile și 60 de kilograme bărbații, iar maximă, 100, respectiv 110 kilograme; să nu fi suferit în ultimele luni intervenții chirurgicale sau stomatologice; femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lauzie, în perioada menstruală; să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puțin 72 de ore înaintea donării; să nu aibă sau să nu fi avut următoarele boli: hepatită, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, de piele sau miopie.

 

Pe lângă satisfacția faptului că au contribuit la salvarea unor oameni care se confruntă cu probleme medicale grave, donatorii de sânge pot primi, la cerere: șapte tichete de masă; o zi liberă de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvență pentru elevi, studenți și militari, în ziua donării; decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau reședința în altă localitate decât cea în care își are sediul instituția la care se face donarea de sânge; reducere de 50% la abonamentul pentru transportul în comun, dacă donarea se face la instituția de profil din localitatea de domiciliu sau din cea în care donatorul este angajat.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available