Nu vor să își vaccineze anti-COVID copiii la școală. 80% dintre părinții din Caraș-Severin au răspuns negativ la chestionarul Ministerului Educației!

 

Chestionarele prin care părinții își exprimă intenția de vaccinare a copiilor la școală au fost distribuite în unitățile de învățământ din 24 septembrie. Până acum, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a centralizat 1.634 de chestionare completate.

 

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Caraș-Severin până la această dată, doar 19,71% dintre cei 1.634 de părinți care au completat chestionarele distribuite în unitățile de învățământ privind intenția de vaccinare anti-COVID a elevilor minori în școală au răspuns că sunt de acord. „Avem 1.634 de chestionare aplicate și centralizate până în prezent, la nivelul inspectoratului, însă datele sunt în curs de actualizare. Avem 322 de răspunsuri cu DA pentru vaccinare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

 

Până la această dată, în Caraș-Severin s-au vaccinat anti-COVID 350 de elevi cu vârsta peste 12 ani.

 

În ceea ce privește situația epidemiologică din unitățile de învățământ din Caraș-Severin, la această dată sunt confirmate 166 de cazuri de COVID-19, fiind vorba despre 104 elevi sau preșcolari și 62 de cadre didactice sau personal auxiliar. Majoritatea cazurilor sunt în municipiul Reșița, unde o unitate de învățământ – Liceul de Arte „Sabin Păuța” – și 44 de clase și patru grupe de grădiniță de la 15 unități de învățământ și-au suspendat cursurile față în față. În județ, mai sunt în scenariul roșu Grădinița cu Program Normal Nr. 1 din Caransebeș; Școala Primară Secășeni; Grădiniţa cu Program Normal Nr. 6 Brădet (structură a Liceului „Mathias Hammer” Anina) și Școala Primară Ilidia și Grădinița cu Program Normal Jupa, precum și 47 de clase din 19 unități de învățământ.

 

Sursă foto: digi24.ro

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite