UPDATE. Numărul cazurilor de coronavirus, în creștere în România. Nu și în Caraș-Severin!

29 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în ultimele ore, în România. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 246. Grupul de Comunicare Strategică nu a mai furnizat informații referitoare la județele unde au fost înregistrate cazurile noi.

„Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19 (coronavirus). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire. De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate”. Acestea sunt singurele date oficiale pe care Grupul de Comunicare Strategică le-a transmis, în această dimineață, referitor la evoluția cazurilor de coronavirus din țara noastră. Spre deosebire de zilele trecute, nu mai sunt oferite informații nici măcar despre județele de unde sunt persoanele depistate pozitiv.

De la purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros, am aflat că în Caraș-Severin nu a mai fost confirmat niciun caz nou.

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a transmis, în această dimineață, și o sinteză a ultimelor 24 de ore în ceea ce privește măsurile luate referitor la cărășenii care au revenit în țară din zone de risc: „Un număr de 18 persoane venite din afara țării au fost preluate la limită de județ și au fost plasate în izolare la domiciliu, iar o persoană a fost introdusă în carantină de un echipaj al Jandarmeriei”. De asemenea, județul a fost tranzitat de 8 autoturisme în care se aflau 29 de persoane venite din străinătate.

În total, în Caraș-Severin sunt, la această oră, 450 de persoane în autoizolare și 57 în carantină.

Pentru o mai bună gestionare a situației, DSP Caraș-Severin a primit întăriri: „Avem un medic epidemiolog voluntar care se va alătura DSP, un medic școlar și va mai veni cel puțin unul, plus aproximativ 20 de asistenți medicali școlari, care vor fi împărțiți pe două ture de lucru. De asemenea, așteptăm rezidenți care ni se vor alătura”, a declarat Daniel Botgros.

Pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au verificat 21 de adrese unde se află în izolare la domiciliu 109 persoane. Patru dintre acestea, din Bocșa, Târnova, Cornereva și Oțelu Roșu, au fost amendate cu câte 1.000 de lei pentru că nu au respectat măsurile impuse de autorități. Săptămâna trecută a mai fost amendată o persoană, din Băile Herculane, pentru aceleași abateri.

UPDATE, ora 18.20

Pe parcursul zilei de astăzi, în țara noastră au fost confirmate 14 cazuri noi de infectare cu coronavirus. Vestea bună este că, din nou, niciun caz nu este din Caraș-Severin.

Cele mai multe persoane depistate pozitiv, 7, sunt din București. 3 persoane sunt din Brașov, 2 din Constanța și câte una din Maramureș și Dolj. Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite