„O noapte furtunoasă”, deseară, la Reșița. Dar și săptămâna viitoare

 

În cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a Culturii, pe scena Teatrului de Vest din Reșița va avea loc astă-seară, de la ora 19, spectacolul „O noapte furtunoasă”, de Ion Luca Caragiale. Iar duminică, 16 ianuarie, „Cu vaporul spre stele”, de Matei Vișniec.

 

Actorii Teatrului de Vest deschid noul an cu piesa „O noapte furtunoasă”, în regia lui Emanuel Petran. Spectacolul se joacă cu casa închisă, în condițiile în care actualele reglementări privind limitarea răspândirii coronavirusului impun ocuparea a doar 30 la sută din locurile disponibile. Piesa este programată de două ori în această lună, astăzi, 14 ianuarie, și duminică, 23 ianuarie, de la ora 19.

 

„După o pauză de aproape doi ani (cauzată de restricțiile impuse din cauza pandemiei, n.r.) revenim într-o formulă nouă care-l include pe noul nostru coleg actor, Alexandru Moldovan, în rolul lui Nae Ipingescu.”, anunță reprezentanții instituției de cultură din Reșița. Alexandru Moldovan, din Bocșa, împreună cu Ioana Dobrea, din Bacău, sunt câștigătorii concursului pentru ocuparea celor două posturi de actori debutanți organizat de Teatrul de Vest.

 

Personajele lui Ion Luca Caragiale vor prinde viață la Reșița grație actorilor: Florin Ruicu – Jupân Dumitrache; Alexandru Moldovan – Nae Ipingescu; Marius Tudor – Chiriac; Robert Danci – Spiridon; Sorin Fruntelată – Rică Venturiano; Camelia Ghinea – Veta; Rusalina Bona – Zița; Ana Maria Ciszler și Andrada Samoilă – dansatoare la Iunion.

 

„Întotdeauna am fost interesat de cât de actuali pot fi scriitorii clasici. Ducând gândul mai departe, am descoperit că genialitatea marelui nostru dramaturg, I.L. Caragiale, constă și în faptul că a reușit să surprindă esența sufletului poporului nostru, esență pe care am încercat să o transpunem într-o montare care, zic eu, va surprinde (sper că în mod plăcut). Vă așteptăm la 100 de minute de râs continuu, alături de excelenții actori ai Teatrului de Vest Reșița.”, este mesajul-invitație pentru spectatori transmis de regizorul Emanuel Petran.

 

Între cele două reprezentații cu „noaptea furtunoasă”, Teatrul de Vest Reșița are programate alte două spectacole: „Cu vaporul spre stele”, de Matei Vișniec, în 16 ianuarie, de la ora 11, și „Adulter”, 20 ianuarie, ora 19.

 

Sursă foto: Teatrul de Vest Reșița

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite