O noapte furtunoasă la Reșița, pe „Atlantic”

Teatrul de Vest Reșița invită reșițenii să călătorească în universul dramaturgului Ion Luca Caragiale. Vernisajul expoziției documentare „Caragiale Ion-Luca – TEMPORA” va avea loc astăzi, 3 iulie, la Muzeul Banatului Montan, începând cu ora 19.30. Călătoria va continua furtunos pe terasa Complexului „Atlantic”, unde se va pune în scenă piesa „O noapte furtunoasă”.

Teatrul de Vest Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu Muzeul Banatului Montan Reșița și Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” îi invită pe reșițenii iubitori de artă și literatură la vernisajul expoziției dedicate lui Ion Luca Caragiale. Deschiderea evenimentului va fi susținută de managerul Teatrului de Vest, Florin Gabriel Ionescu, managerul Muzeului Banatului Montan, Flavius Bozu, managerul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici”, Clara Maria Constantin, criticul literar Gheorghe Jurma și criticul de teatru Ion Jurcă Rovină. Aceștia îi vor purta pe reșițeni într-o călătorie în universul literar al scriitorului român. Documentele și cărțile autorului vor fi expuse publicului reșițean. Evenimentul va debuta vineri, 3 iulie, de la ora 19.30, la Muzeul Bantului Montan din Reșița și va continua, începând cu ora 21.30, pe terasa Complexului „Atlantic” din Reșița (Str. Primăverii, 3-5) cu piesa de teatru „O noapte furtunoasă”. Cei care vor rata reprezentația de vineri o pot revedea, în aceeași locație, duminică, 5 iulie, începând cu ora 21.00.

Grădina Union-Suisse nu avea nimic spectaculos și probabil că ar fi fost uitată, ca multe alte locuri de petrecere din București, dacă nu era imortalizată de Caragiale, în „O noapte furtunoasă”. Acolo se afla o căsuță în care era instalat Clubul Coloniei Elvețiene și unde se întâlneau membrii clubului și invitații lor să joace popice. Grădina era închiriată vara diverselor trupe de varietăți care jucau spectacole de revistă. Locul a devenit faimos în epocă datorită lui I. D. Ionescu, cântăreț, actor și director de trupă de varietăți.

„Întotdeauna am fost interesat de cât de actuali pot fi scriitorii clasici. Ducând gândul mai departe, am descoperit că genialitatea marelui nostru dramaturg, I.L. Caragiale, constă și în faptul că a reușit să surprindă esența sufletului poporului nostru, esență pe care am încercat să o transpunem într-o montare care, zic eu, va surprinde (sper că în mod plăcut). Vă așteptăm la 100 de minute de râs continuu, alături de excelenții actori ai Teatrului de Vest Reșița”, este îndemnul regizorului spectacolului, Emanuel Petran.

Spectacolul va avea loc cu respectarea măsurilor de distanţare socială impuse de autorități, iar biletele se pot achiziționa atât de la casieria teatrului, cât și de la intrarea în Complexul “Atlantic“. Preț bilet: 20 de lei.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available