O singură problemă pentru primarul liberal Ioan Popa, după 4 ani de mandat: Nu are adversar!

La exact 4 ani de când a reușit să câștige mandatul de primar al Reșiței, în fața pesedistului Ioan Crina, edilul Ioan Popa și-a anunțat, astăzi, 5 iunie 2020, intrarea în lupta electorală pentru un nou mandat. În așteptarea unui contracandidat, Ioan Popa a început (și) un tur de forță prin județ, pentru a-l prezenta în filalele locale pe Romeo Dunca, propunerea PNL pentru șefia CJ Caraș-Severin.

„Astăzi se împlinesc 4 ani de când am câștigat mandatul de primar la Reșița, pe 5 iunie 2016. Sunt fericit că se încheie un mandat, sper eu în septembrie, și putem să începem un altul, al doilea, pe care mi-l doresc și pe care sper sa reușesc să îl obțin cu ajutorul reșițenilor. Îmi doresc să duc la bun sfârșit proiectele pe care le-am început și să creăm alte proiecte pe ciclul de finațare 2021-2027”, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, primarul Ioan Popa. De altfel, acesta sublinia, încă de la preluarea primului mandat, în iunie 2016, că pentru a dezvolta orașul și pentru a lăsa ceva concret în urmă este nevoie de cel puțin 8 ani, adică două mandate la conducerea primăriei.

„Partidul Național Liberal, în Caraș-Severin, în Reșița, este mai puternic decât oricând. Suntem foarte optimiști, foarte pozitivi. Suntem încrezători și vom învinge. Singura noastră problemă, astăzi, este că nu vedem unde este dușmanul. Noi suntem pregătiți, ne tot întoarcem în spate, dar nu vedem dușmanul. Asta este singura noastră problemă, ca să putem să atacăm”, a mai spus Ioan Popa făcând aluzie la faptul că, până la această dată, niciun alt partid, în afară de PNL, nu și-a anunțat oficial candidații pentru cele mai importante funcții de pe plan local: președintele Consiliului Județean și primarul municipiului reședință de județ.

Pas cu pas, cu Romeo Dunca prin județ

În competiția electorală, Ioan Popa nu l-a uitat nici pe prietenul său, Romeo Dunca, propunerea PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. În condițiile în care bătălia pentru Reșița este ca și câștigată, Ioan Popa a pornit, alături de Dunca, prin județ, pentru a-l prezenta colegilor din filialele locale.

„Am fost, împreună cu Romeo Dunca și Ovidiu Rădoi (secretarul general al PNL Caraș-Severin, n.r.) la Lupac, la Răcășdia, ne-am întâlnit cu primarii noștri de acolo. Am fost la Moldova Nouă, la o întâlnire cu organizația noastră, cu domnii Chisăliță și Sporea, am mers pe Clisura Dunării, la Băile Herculane, pe Valea Almăjului, ne-am întânit acolo cu Iustina Turnea, am stat cu ea la un givan, am fost la morile de la Rudăria. Pas cu pas, împreună cu Romeo Dunca vom bate tot județul astfel încât să identificăm și de la actorii locali, de la colegii noștri de acolo, care ar fi nemulțumirile lor, ce dorințe și ce nevoi au”, a precizat Ioan Popa.

Aleși locali condamnați la locul de muncă… fără noi alegeri

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Ioan Popa a mai declarat că este foarte bucuros că s-a decis că Executivul este responsabil pentru stabilirea datei alegerilor, așa cum a fost întotdeauna. „Asta ne dă încrederea că în septembrie vom avea alegeri locale. Acum, parcă am fi condamnați la locul de muncă. Poate unora le face plăcere să își continue mandatul de primar chiar dacă depășesc cu 3 sau cu 6 luni termenul legal, sau chiar cu un an, cum și-ar dori PSD, pentru că, poate-poate, se gândesc ei, mai scade PNL în sondaje și reușesc să recupereze din handicapul pe care singuri și l-au creat prin modul în care au gestionat țara”, a punctat edilul Reșiței.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite