O singură școală online în Caraș-Severin. Rata de vaccinare a angajaților este sub 60%, iar incidența COVID-19 în localitate, peste 3 la mie

 

În 95% dintre unitățile de învățământ din Caraș-Severin, rata de vaccinare a angajaților – cadre didactice și personal auxiliar – este de peste 60% și, indiferent de incidența COVID-19 înregistrată la nivelul localității, cursurile se desfășoară în format fizic. Situația se schimbă în cazul în care sunt vaccinați mai puțin de 60% dintre angajați, iar incidența este de peste 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

 

În momentul de față, în Caraș-Severin se înregistrează o incidență cumulată a cazurilor de COVID-19 mai mare de 3 la mie în comunele Coronini (8,56) și Domașnea (4,83), însă, din cele opt unități de învățământ de la nivelul acestora, una singură a intrat în scenariul roșu. Este vorba despre Şcoala Gimnazială „J.A. Komensky“ din satul Sfânta Elena, comuna Cornini, unde rata de vaccinare a angajaților este de 50%. La această școală învață 22 de elevi. La grădinița cu program normal din același sat, rata de vaccinare este de 100%. Tot 100% este și la grădinița din centrul de comună, iar la Școala Gimnazială Coronini este de 73%. În cealaltă comună cu incidență de peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori, Domașnea, la trei unități de învățământ – grădinița și școala primară din Cănicea, respectiv grdinița din Domașnea – rata de vaccinare este de 100%, iar la Şcoala Gimnazială Domașnea este de 89%.

 

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, ca urmare a confirmării unor cazuri de COVID-19, două clase – clasa a X-a MI de la Liceul Bănățean Oțelu Roșu și clasa a IX-a EA de la Liceul „Mathias Hammer” Anina – desfășoară cursurile în sistem online.

 

Sursă foto: arhivă

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite