Ocazie unică pentru copiii defavorizați ai Reșiței. Din Mociur, Câlnic și Dealu Mare, față în față cu artistul plastic Dani Brici și arta contemporană

 

Muzeul Banatului Montan din Reșița a găzduit, astăzi, un eveniment inedit dedicat copiilor care provin din comunitațile marginale din Mociur, Câlnic și Dealu Mare. Aceștia au avut ocazia să lucreze, în sălile muzeului, împreună cu artistul plastic Dani Brici.

 

În cadrul solo-show-ului „Lesson for the other side” al artistului plastic reșițean Dani Brici – organizat de Primăria Municipiului Reșița la Muzeul Banatului Montan – copiii din comunitățile marginale Mociur, Câlnic și Dealu Mare s-au întâlnit cu arta contemporană. Iar cel care i-a ghidat și i-a inițiat în tainele artei a fost chiar artistul.

 

Workshop-ul condus de Dani Brici s-a desfășurat în sălile Muzeului Banatului Montan unde sunt expuse propriile sale lucrări. „A fost o activitate inedită, o întâlnire minunată pentru acești copii care nu beneficiază prea des de sesiuni de dezvoltare a abilităților artistice. Iar Dani Brici nu este la prima întâlnire cu copiii care nu se văd, deoarece, deja de câțiva ani, lucrările sale îi surprind în ipostaze incredibile”, au transmis reprezentanții Muzeului Banatului Montan.

 

Primăria Reșița reamintește că expoziția personală a lui Dani Brici de la Muzeul Banatului Montan va fi deschisă pentru public până în 24 mai. De asemenea, lucrările lui Dani Brici pot fi văzute și în cadrul programului „Noaptea Muzeelor”, sâmbătă 14 mai.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available