Off-road ilegal într-o arie protejată din Banatul Montan. Șase turiști au fost amendați

 

Șase persoane surprinse cu ATV-urile în Parcul Național Domogled-Valea Cernei au fost amendate, ieri, 30 septembrie, de către jandarmii montani din cadrul Postului Băile Herculane.

 

Deși accesul cu mijloace motorizate – motociclete, ATV-uri, snowmobile, autoturisme – este limitat și strict reglementat în ariile naturale protejate, pasionații de off-road ignoră, de foarte multe ori, regulile, și se aventurează în zone interzise. Doar ieri, într-o singură arie protejată – Parcul Național Domogled-Valea Cernei – au fost aplicate amenzi în valoare de 12.000 de lei unor turiști pe care rangerul parcului și jandarmii montani din cadrul Postului Băile Herculane, aflați în misiune de patrulare pe traseele montane, i-au surprins cu ATV-urile în afara drumului public.

 

„Au fost identificate șase persoane care se aflau cu ATV-urile în afara drumurilor publice. Celor șase iubitori de off-road li s-a prezentat legislația privind folosirea autovehiculelor de teren în arealele naturale, totodată fiindu-le aplicate șase sancțiuni contravenționale în valoare totală 12.000 lei”, informează reprezentanții Parcului Național Domogled-Valea Cernei.

 

 

Potrivit legii, accesul neautorizat cu mijloace în afara drumurilor publice de pe suprafața ariilor naturale protejate este strict interzis prin lege. „Vă rugăm să consultați Harta drumurilor publice din Parcul Național Domogled-Valea Cernei, care conține drumurile publice unde accesul este permis și să luați în considerare faptul că abaterea de la aceste drumuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională. Parcul Național Domogled-Valea Cernei nu este paradisul off-road-ului!”, este mesajul rangerilor. Totodată, aceștia le recomandă turiștilor să țină cont de importanța ariilor naturale protejate și de conservarea biodiversității în scopul practicării unui turism responsabil.

 

Sursă foto: PN Domogled-Valea Cernei

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available