Operațiunea „Deszăpezirea”. 295 – numărul (de kilometri de drumuri județene) pentru care răspunde directorul Filipescu!

 

După ce anunța ieri că va face publice date privind toate contractele de deszăpezire a drumurilor județene pe care Aquacaraș le are în derulare, conducerea companiei a ales astăzi să abordeze acest subiect în cadrul unei conferințe de presă. Pentru a putea dezamorsa din fașă orice fel de „bombe” pregătite de jurnaliști.

 

295 de kilometri, deci undeva la o treime din cât însumează toate drumurile județene din Caraș-Severin. Atâta a reușit să contracteze pentru această iarnă Aquacaraș pe activitatea de deszăpezire. Dintre aceștia, pe un singur tronson de drum, cel de la Borlova la telescaunul de pe Muntele Mic, Aquacaraș s-a confruntat cu probleme pe alocuri insurmontabile. Și asta nu din cauza nămeților, ci a firelor de înaltă tensiune și a copacilor căzuți pe drum.

 

„Au căzut niște pomi, au căzut în același timp și fire de înaltă tensiune, nu puteam acționa nici într-o parte, nici în alta. Toate acestea, coroborate cu unii aventurieri care au zis că fac și dreg ei, iar când au ajuns la jumătate s-au blocat. Ne-am chinuit câteva ore să-i deblocăm pe ăia, ne-am chinuit câteva ore să tăiem și să îndepărtăm copacii și-apoi am așteptat câteva ore să vină cei de la ENEL să-și facă treaba lor, de specialitate. Acestea au fost problemele. Nu a fost nicio problemă care să oglindească neputința societății noastre, pentru că Aquacaraș are tot ce este necesar să presteze acest serviciu”, a declarat directorul general al companiei, Gheorghe Filipescu.

 

În privința drumurilor județene pe care trebuie să le deszăpezească Aquacaraș, reprezentanții societății au arătat că este vorba despre 295,4 km de drumuri, împărțite pe cele trei zone în care există câte o bază de deszăpezire:

 

  • zona Reșița (115,3 km): DJ 583  DN 58A – Scăiuș – limita cu județul Timiș; DJ 582A Reșița – Târnova; DJ 572 Comorâște – Forotic – Brezon – Surducu mare – Dodiu – Tirol – Fizeș – Berzovia; DJ 572 Berzovia – Vermeș – limită cu județul Timiș; DJ 587 Păltiniș – Rugi și Delinești – Apadia – Brebu – Zorlențu Mare – Dezești – Fârliug – Valea Mare – Duleu; DJ 608B Zorlencior -Zorlențu Mare;

 

  • zona Caransebeș (111,6 km): DJ 608A Caransebeș – Zervești – Turnu Ruieni – Borlova – Telescaun; DJ 608B C-tin Daicoviciu – Copăcele – Ohaba Mîtnic; DJ 608C Slatina-Timiș – Vîrciorova; DJ 680A Sacu – Tincova – Peștere – Maciova – Ciuta – Obreja; DJ 683 Zăvoi – Măru – Poiana Mărului; DJ 684 Rusca Montană – Voislova;

 

  • zona Bocșa (68,5 km): DJ 583 Ezeriș – Bocșa (DN 58B); DJ 585 Doclin – Bocșa; DJ 585 Ramna – Duleu; DJ 586 Bocșa – DJ 581 (Ocna de Fier); DJ 586A DJ 586 – Dognecea; DJ 586A Dognecea – DJ 581 (Secășeni).

 

Subliniind încă o dată că problemele apărute în weekend pe alte tronsoane de drumuri din județ „nu ni se datorează” și că „lucruri nefericite care s-au întâmplat ne-au fost atribuite nouă, ceea ce nu e corect”, Filipescu a dezvăluit că se gândește ca la vară Aquacaraș să achiziționeze și utilajele pentru deszăpezire pe care le deține ISU „Semenic”! „Aș face asta pentru ca județul să aibă posibilitatea să rezolve toate problemele care ar putea apărea. Avem capacitatea necesară să le achiziționăm! Avem bazele necesare unde ne desfășurăm activitatea! Și avem personalul necesar!”, a punctat Filipescu, pentru ca apoi să argumenteze cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile: „Nu cred că orice firmă poate mobiliza, cât ai bate din palme, 20 de oameni, mecanici, utilaje, așa cum am făcut noi duminică!” Așa cum se pare că nu au fost capabili să facă cei de la firma Ardelean Company Nord Vest Baia Mare, care, de exemplu, trebuind să deszăpezească drumul de la Prislop până la platoul de pe Semenic, au apelat la Aquacaraș să le închirieze o autofreză! Iar Filipescu le-a închiriat-o. Astfel pică încă o aberație apărută în mediul online, cum că cei de la Aquacaraș mint când susțin că nu ei trebuie să deszăpezească drumul de la Prislop în sus, atâta timp cât un utilaj cu însemnele Aquacaraș fusese văzut acolo.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available