Oravița, finalistă în competiția pentru titlul de „Capitala Tineretului din România 2024”

 

Orașul din Valea Carașului s-a calificat în faza finală pentru obținerea titlului de capitală a tineretului în anul 2024. Administrația orăvițeană și-a depus candidatura luna trecută și speră să treacă cu brio și după evaluarea dosarelor celor trei finaliste.

 

Oravița, Ploiești și Vaslui sunt cele trei orașe care merg în runda a II-a pentru titlul de Capitala Tineretului din România 2024!

 

În cea de a doua rundă, orașele finaliste trebuie să își dezvolte dosarul de candidatură și să îl depună până pe data de 31 august. Orașul câștigător va fi anunțat la Cluj-Napoca, pe 17 septembrie, în cadrul Summitului Tinerilor”, este anunțul făcut de organizatorii concursului.

 

Orașul câștigător va primi un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Banca Comercială Română (BCR), și va deține titlul de „Capitala Tineretului din România” în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2024.

 

Capitala Tineretului din România este cel mai ambițios program național destinat tinerilor. Programul funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului și este cel mai ambițios program național destinat tinerilor, pentru că scoate în evidență rolul extrem de important pe care îl au în societate. În cadrul acestuia, autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale și cu mediul privat și îi pun pe tineri în centrul procesului de dezvoltare urbană.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available