Pădurar din Caraș-Severin, judecat pentru tăiere ilegală și furt de arbori. Bărbatul se află sub control judiciar

 

Infracțiunile de care este acuzat bărbatul care lucra ca pădurar la un ocol silvic de pe raza județului Caraș-Severin ar fi fost comise în toamna anului trecut.

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița a dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a unui bărbat – pădurar pe raza unui ocol silvic – care ar fi sustrat material lemnos din pădurea pe care o avea în grijă și, ulterior, ar fi introdus date false în aplicația utilizată pentru înregistrarea și confirmarea provenienței materialelor lemnoase transportate.

 

Potrivit datelor comunicate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, pe 18 octombrie 2023, pădurarul a sustras 12,80 mc material lemnos, provenit în urma tăierii ilegale a nouă stejari dintr-o pădure din fondul forestier național, cauzând un prejudiciu de 3.763 lei fără TVA. O zi mai târziu, acesta a introdus în aplicația SUMAL 2.0, fără drept, date false privitoare la emitentul avizului, la locul de unde provenea materialul lemnos, la numărul, volumul, specia şi diametrul materialului lemnos, în scopul de a fi utilizate, în vederea emiterii unui aviz de însoțire, neconform realității. În acest mod, se urmărea conferirea unei aparențe de legalitate pentru materialul lemnos transportat pe drumurile publice. Potrivit procurorului de caz, bărbatul nu era la prima ispravă de acest gen, el mai introducând în aplicația SUMAL 2.0, și la o dată anterioară, informații necorespunzătoare adevărului.

 

Infracțiunile pentru care pădurarul a fost trimis în judecată sunt: furt de arbori care au fost tăiaţi din păduri ale fondului forestier naţional, fals informatic în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documentele specifice de transport din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora.

 

foto-simbol

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available