Palatul Cultural din Reșița, S.O.S. albastru de Ziua Diabetului

Pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului, Clubul Lions Onix Reșița a pregătit pentru azi, 14 noiembrie 2020, de la ora 18, iluminarea în albastru a Palatului Cultural din Reșița.

Anunțul a fost făcut de către dna Carmen Popa, secretar al Clubului Lions Onix Reșița. Prin acest demers, membrii tuturor cluburilor Lions din Reșița şi Primăria municipiului vor să tragă un semnal de alarmă asupra gravităţii diabetului, boală pe care o au 400 de milioane de oameni din întreaga lume.

Detalii despre acțiunea de azi au fost oferite, în numele Clubului Lions Onix Reșița și al municipalității, de către dr. Felicia Quint: „Clubul Lions Onix Reşiţa a organizat în fiecare an un stand în faţa Palatului Cultural, unde timp de câteva ore s-au determinat glicemii la oamenii doritori. A fost şi o sesiune de întrebări în legătură cu diabetul şi complicaţiile lui, la care au răspuns medici specialişti diabetologi şi oftalmologi, s-au oferit gratuit şi aparate de determinare a glicemiei la persoanele insulino-dependente. Anul acesta, din cauza pandemiei de COVID-19, asemenea evenimente nu mai pot avea loc, dar cluburile Lions din Reşiţa împreună cu Primăria Reşiţa dorim să atenţionăm populaţia asupra acestei grave boli şi să luptăm împreună împotriva diabetului prin iluminarea Palatului Cultural în seara zilei de 14 noiembrie, cu lumină albastră, culoarea specifică diabetului. Deci, începând cu ora 18.00 se va ilumina cu albastru Palatul Cultural”.

Totodată, Clubul Lions Kindness a iniţiat campania „Panglica albastră”, constând în împodobirea oglinzilor laterale ale maşinilor cu panglică albastră pe toată durata lunii noiembrie.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available