Dublă istorică pentru CSM Reșița: Două victorii în campionat în două zile și 31 de minute!

După ce a învins joi pe Concordia Chiajna, CSM Reșița a obținut și azi un succes în Valea Domanului! Adversar: FC Universitatea din orașul de baștină al antrenorului Alin Minteuan, clujeanul aflat de nici două săptămâni pe banca rosso-nerilor.

Niciodată în istoria fotbalistică a Reșiței nu s-a mai întâmplat ca Metalul, actualul CSMR, să joace două meciuri de campionat pe distanța a 48 de ore (și 30 de minute) și să le și câștige pe ambele! A reușit această performanță echipa pregătită de 10 zile de către Alin Minteuan, fost jucător la CFR și „U” Cluj (club la care chiar a debutat în prima ligă), dar și ex-antrenor la CFR.

Preluând formația rosso-nera în 4 noiembrie 2020, Minteuan a avut două zile la dispoziție ca să pregătească partida de la CS Mioveni. Nu a reușit imposibilul, echipa reșițeană revenind acasă fără punct(e), după o înfrângere tranșată dintr-un penalty discutabil. A urmat însă meciul restanță din Valea Domanului cu Concordia Chiajna. Programat inițial pentru miercuri, 11 noiembrie, jocul a fost împins joi de FRF, deși conform regulamentului ar fi putut fi decis la „masa verde”, în favoarea reșițenilor. Dar CSMR-ul a reușit să învingă (1-0) în urmă cu două zile Concordia, obținând astfel primul succes pe teren propriu în actualul campionat.

Problema era meciul următor, cel de sâmbătă, cu Universitatea Cluj, programat la nici 48 de ore de la încheierea partidei de joi. În timp ce roș-negrii nu aveau nici două zile de pregătire la dispoziție, ardelenii urmau să vină în Valea Domanului după 19 zile fără meciuri jucate! Însă jucătorii pregătiți de Alin Minteuan s-au autodepășit azi, reușind o nouă victorie și trecându-și astfel în cont 6 puncte în doar 48 de ore și exact 31 de minute, cât a durat de la ultimul fluier la meciul cu Chiajna până la finalul meciului cu Clujul. Scor final: 2-1, prin golurile reușite de Adrian Ionuț Ilie (min. 17) și Cristian Danci (min. 74), respectiv Al. Pop (min. 85). CSM Reșița ajunge astfel la un total de 14 puncte, tot atâtea câte are și ocupanta locului 13, Unirea Slobozia.

UPDATE, ora 19.50

După joc, antrenorul Alin Minteuan şi-a felicitat elevii pentru felul în care au muncit în echipă. „A fost un timp mult prea scurt ca să pregătim această partidă. Mă bucur că am reuşit, a fost o muncă de echipă. Am încercat să analizăm cât mai mult adversarul, ca să putem pregăti acest joc la victorie. Am reuşit să facem acest lucru, au fost şi câteva momente de inspiraţie, ale noastre, ale staff-ului, dar şi ale jucătorilor, care au reuşit să facă un meci extraordinar astăzi, împotriva unei echipe care trage în fiecare an la campionat, adică să promoveze în prima ligă. Gândul mă duce din nou la primul meci, cel de la Mioveni, unde clar am fost dezavantajaţi prin acel penalty. Puteam să avem maximum de puncte în acest moment, sau măcar încă un punct adăugat la cele şase. Mi-a fost un pic greu la început, până i-am cunoscut pe jucători, dar, cunoscându-ne unii pe ceilalţi, şi văzând jucătorii ceea ce vreau de la ei, au reuşit, în această perioadă scurtă, să facă trei meciuri fantastice”, a spus Alin Minteuan.

„Ne bucurăm în primul rând că am reuşit să legăm două victorii, eram într-o situaţie foarte grea. Doar noi ştim cum ne-a fost în săptămânile astea, de cinci etape de când nu am mai câştigat. Era foarte important pentru noi să adunăm puncte, nu conta cum dăm gol, important era să câştigăm. De cele mai multe ori, oboseala e psihică. Dacă, Doamne fereşte!, am fi pierdut cu Chiajna, cu siguranţă era mult mai greu acum. Când baţi, uiţi de durere şi de oboseală. Când e o atmosferă bună, se uită toate”, a declarat Cristian Danci, autorul eurogolului din minutul 74, când a catapultat balonul sub transversală, printr-o execuție de excepție de la marginea careului.

„Pentru mine a fost un sentiment extraordinar, am marcat primul meu gol în Liga a 2-a. Mă bucur că am reuşit să-mi ajut echipa să câştige. A fost un adversar destul de bun, dar noi am reuşit să-l învingem”, a spus Adrian Ionuţ Ilie, cel care a deschis scorul în meciul de astăzi.

În tabăra clujeană, dezamăgire. „E greu, vă daţi seama. Mulţi dintre jucătorii noştri au fost nevoiţi să stea două săptămâni în carantină. Două săptămâni în care îţi pierzi ritmul de joc, pierzi ce ai acumulat până în momentul acela. Eu cred că a fost un meci în care ei au marcat la prima ocazie pe care au avut-o. Cred că noi nu ne-am ridicat la înălţimea aşteptărilor pe care le aveam şi am reacţionat prea târziu”, a spus Cătălin Munteanu, antrenorul secund al clujenilor.

CSM Reșița: Cobrea – Szijj, Dudea (cpt.), Dumitraș (Chera 61′), L. Acka – Danci, Breșneni – Dat (Vasiu 78′), I. Ilie (Bagherea 70′), Laur. Buș – Astafei (Matulevicius 78′).

”U” Cluj: Vâtcă – Laur. Rus (Inacio Miguel 75′), Gab. Tamaș (cpt.), Luchin, Neciu – Novac (Ribeiro 62′), Telcean (Negrean 75′), Bg. Barbu – Mâneran, Goga (Al. Pop 62′), Ștefănescu (Taub 62′).

În weekendul următor, rosso-nerii vor evolua pe terenul Farului din Constanţa.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite