Parastas întrerupt de polițiști, la Reșița! Amenzi în valoare de 13.000 de lei pentru nerespectarea normelor anti-COVID

Respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 continuă să fie opțională pentru mulți dintre cărășeni. Numai în ultimele 24 de ore, oamenii legii au aplicat aproape 200 de amenzi pentru încălcarea normelor în vigoare.

185 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.800 de lei au dat polițiștii care au efectuat, în ultimele 24 de ore, acțiuni de control în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun din întreg județul Caraș-Severin. Au fost verificate 62 de societăți comerciale și 127 de mijloace de transport și au fost legitimate peste 450 de persoane, dintre care 103 au fost amendate pentru că nu purtau mască de protecție.

Alte 4 amenzi au fost date pentru organizarea de activități în spațiu închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții de participare. La Reșița, în urma unei sesizări, polițiștii au întrerupt desfășurarea unui parastas într-un restaurant, eveniment la care participau aproximativ 14 persoane, iar administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.000 de lei.

„Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, să respecte interdicția cu privire la organizarea de evenimente private și să nu se expună la riscuri. Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

Pe lângă polițiști, la aceste acțiuni de control participă și jandarmi și polițiști locali precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite