Suntem prezenți și pe

Justiție

Parchetul, anchetă prin parchetele din Caraș-Severin! Pe urmele tăierilor de păduri…

Publicat cu

în

Activitatea Direcției Silvice Caraș-Severin a intrat în atenția procurorilor. Anunțul a fost făcut de Gelu Puiu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Aflat ieri, 23 iunie, la o ședință cu membrii Comisiei pentru Ape și Păduri din Senatul României, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) Gelu Puiu a afirmat că a fost începută o cercetare penală la nivelul Direcției Silvice Caraș-Severin. Informația a fost făcută publică aseară, printr-o postare pe Facebook, de către senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu.

„ANCHETĂ PENALĂ pentru responsabilii de distrugerea pădurilor și parcurilor naționale din județul Caraș Severin, în urma sesizărilor și interpelărilor pe care le-am depus. Gelu Puiu, secretar de stat în MMAP, a confirmat, astăzi (ieri, n.r.), că procurorii cercetează activitatea Direcției Silvice (DS) Caraș-Severin”, a anunțat Goțiu.

Prezent, alături de alți secretari de stat și directori din MMAP, la o ședință cu membrii Comisiei pentru Ape și Păduri din Senat, Gelu Puiu a fost întrebat de Mihai Goțiu despre întârzierea inadmisibilă cu care acesta primește răspunsuri la întrebările și interpelările oficiale adresate ministerului.

„La începutul lunii februarie, am primit un răspuns de la minister, prin care eram informat că, în urma unei interpelări din decembrie, a fost decisă o anchetă a Corpului de control al MMAP și că voi primi raportul și concluziile anchetei. Ei bine, tot aștept acest raport de aproape 5 (cinci) luni. Gelu Puiu a afirmat că n-am primit raportul Corpului de control pentru că, între timp, a fost dispus un nou control. Am solicitat să-mi trimită raportul primului control, până când e finalizat al doilea. Mi-a răspuns că nu poate, pentru că a început și o cercetare penală. Pentru a fi sigur, am întrebat dacă e vorba de faptele pe care le-am sesizat în interpelarea depusă, iar răspunsul a fost afirmativ!”, scrie senatorul de Cluj.

Interpelarea depusă de Goțiu în decembrie 2019 se referă la modul în care au fost schimbați, în ultimii ani, șefii din Direcția Silvică Caraș-Severin, „prin metode de tip securistico-mafiot”, precum și la mai multe nereguli și ilegalități privitoare la exploatarea pădurilor din județul Caraș-Severin.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Sănătate3 ore în urmă

12 posturi de medici scoase la concurs în Reșița. S-au înscris doar 7 candidați, dintre care 5 medici rezidenți. Nu se găsesc soluții pentru Terapia Intensivă!

Actualitate5 ore în urmă

UPDATE. Se întrerupe furnizarea apei potabile în zona Pecinișca din Băile Herculane. Și în cartierul Poiana Golului dn Reșița

Actualitate9 ore în urmă

UPDATE. Un nou focar de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Numărul focarelor s-a dublat, în ultima lună, în Caraș-Severin

Actualitate20 de ore în urmă

Un primar urechist: „Știam că se întâmplă ceva necurat acolo”. Aquacaraș și Poliția Locală Caransebeș îi demonstrează lui Felix Borcean că bate câmpii [FOTO]

Utile22 de ore în urmă

O nouă ofertă publică pentru vânzarea de titluri de stat. Nazare: „Este o modalitate de economisire dedicată persoanelor fizice, în condiții avantajoase”

Actualitate23 de ore în urmă

Filtre rutiere pe drumurile publice din Caraș-Severin. Zeci de șoferițe au fost trase pe dreapta de polițiști

Actualitate24 de ore în urmă

„Cititul dăunează grav ignoranței!”. Elevii unei școli din Reșița au vestit venirea primăverii într-un mod inedit

Administrațieo zi în urmă

Prețul pandemiei, varianta DSP. Câți bani publici și pe ce au fost cheltuiți în Caraș-Severin în lupta împotriva COVID-19

Actualitateo zi în urmă

Două străzi din Reșița, fără apă potabilă

Actualitateo zi în urmă

Chinezăria din Lupac nu se dezice: ciurul de sortare e mai mult stricat decât activ

Cele mai citite