Parchetul, anchetă prin parchetele din Caraș-Severin! Pe urmele tăierilor de păduri…

Activitatea Direcției Silvice Caraș-Severin a intrat în atenția procurorilor. Anunțul a fost făcut de Gelu Puiu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Aflat ieri, 23 iunie, la o ședință cu membrii Comisiei pentru Ape și Păduri din Senatul României, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) Gelu Puiu a afirmat că a fost începută o cercetare penală la nivelul Direcției Silvice Caraș-Severin. Informația a fost făcută publică aseară, printr-o postare pe Facebook, de către senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu.

„ANCHETĂ PENALĂ pentru responsabilii de distrugerea pădurilor și parcurilor naționale din județul Caraș Severin, în urma sesizărilor și interpelărilor pe care le-am depus. Gelu Puiu, secretar de stat în MMAP, a confirmat, astăzi (ieri, n.r.), că procurorii cercetează activitatea Direcției Silvice (DS) Caraș-Severin”, a anunțat Goțiu.

Prezent, alături de alți secretari de stat și directori din MMAP, la o ședință cu membrii Comisiei pentru Ape și Păduri din Senat, Gelu Puiu a fost întrebat de Mihai Goțiu despre întârzierea inadmisibilă cu care acesta primește răspunsuri la întrebările și interpelările oficiale adresate ministerului.

„La începutul lunii februarie, am primit un răspuns de la minister, prin care eram informat că, în urma unei interpelări din decembrie, a fost decisă o anchetă a Corpului de control al MMAP și că voi primi raportul și concluziile anchetei. Ei bine, tot aștept acest raport de aproape 5 (cinci) luni. Gelu Puiu a afirmat că n-am primit raportul Corpului de control pentru că, între timp, a fost dispus un nou control. Am solicitat să-mi trimită raportul primului control, până când e finalizat al doilea. Mi-a răspuns că nu poate, pentru că a început și o cercetare penală. Pentru a fi sigur, am întrebat dacă e vorba de faptele pe care le-am sesizat în interpelarea depusă, iar răspunsul a fost afirmativ!”, scrie senatorul de Cluj.

Interpelarea depusă de Goțiu în decembrie 2019 se referă la modul în care au fost schimbați, în ultimii ani, șefii din Direcția Silvică Caraș-Severin, „prin metode de tip securistico-mafiot”, precum și la mai multe nereguli și ilegalități privitoare la exploatarea pădurilor din județul Caraș-Severin.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available