„Pârtie!” pentru domeniul schiabil Semenic-Crivaia. Primarul Ioan Popa: „În ianuarie se deblochează situația!”

Vești bune în ceea ce privește domeniul schiabil Semenic-Crivaia! Planul Urbanistic Zonal solicitat de Ministerul Mediului a fost finalizat. Primarul Ioan Popa așteaptă ca Guvernul de dreapta să urgenteze procedurile.

„Hotărârea de Guvern (privind realizarea unui schimb de terenuri între Primăria Reșița și Romsilva, necesară derulării investiției, n.a.) este în stand-by până când noi trimitem la Ministerul Mediului Planul Urbanistic Zonal care ne-a fost solicitat și care este, la acest moment, finalizat. Se face o procedură simplificată de mediu și, când trimitem aceste documente la București, estimez că în luna ianuarie, atunci se deblochează situația și sper să reușim, acum, cu un Guvern de dreapta, să dăm cât mai repede HG-ul”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa, la finalul ședinței de Consiliu Local în care a fost aprobată prelungirea acordului de cooperare între unitățile administrativ-teritoriale care derulează, în parteneriat, proiectul privind dezvoltarea domeniului schiabil în zona Crivaia-Semenic. Este vorba despre Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Reșița și Primăria Văliug.

Proiectul, care este curpins în masterplanul Ministerului Turismului, vizează transformarea Muntelui Semenic într-o uriașă zonă de agrement „full season”. Pe o suprafață de peste 25 de hectare vor fi realizate, printre altele, o telegondolă, nouă kilometri de pârtii, tunuri de zăpadă, un lac de acumulare, dar și facilități de agrement pentru sezonul estival. Potrivit proiectului, domeniul schiabil va putea acomoda aproximativ 5.000 de schiori pe zi.

Sursă foto: FB Ponton Casa Baraj (arhivă)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available