Suntem prezenți și pe

Administrație

„Pârtie!” pentru domeniul schiabil Semenic-Crivaia. Primarul Ioan Popa: „În ianuarie se deblochează situația!”

Publicat cu

pe

Vești bune în ceea ce privește domeniul schiabil Semenic-Crivaia! Planul Urbanistic Zonal solicitat de Ministerul Mediului a fost finalizat. Primarul Ioan Popa așteaptă ca Guvernul de dreapta să urgenteze procedurile.

„Hotărârea de Guvern (privind realizarea unui schimb de terenuri între Primăria Reșița și Romsilva, necesară derulării investiției, n.a.) este în stand-by până când noi trimitem la Ministerul Mediului Planul Urbanistic Zonal care ne-a fost solicitat și care este, la acest moment, finalizat. Se face o procedură simplificată de mediu și, când trimitem aceste documente la București, estimez că în luna ianuarie, atunci se deblochează situația și sper să reușim, acum, cu un Guvern de dreapta, să dăm cât mai repede HG-ul”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa, la finalul ședinței de Consiliu Local în care a fost aprobată prelungirea acordului de cooperare între unitățile administrativ-teritoriale care derulează, în parteneriat, proiectul privind dezvoltarea domeniului schiabil în zona Crivaia-Semenic. Este vorba despre Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Reșița și Primăria Văliug.

Proiectul, care este curpins în masterplanul Ministerului Turismului, vizează transformarea Muntelui Semenic într-o uriașă zonă de agrement „full season”. Pe o suprafață de peste 25 de hectare vor fi realizate, printre altele, o telegondolă, nouă kilometri de pârtii, tunuri de zăpadă, un lac de acumulare, dar și facilități de agrement pentru sezonul estival. Potrivit proiectului, domeniul schiabil va putea acomoda aproximativ 5.000 de schiori pe zi.

Sursă foto: FB Ponton Casa Baraj (arhivă)

Reclamă
1 comentariu

1 comentariu

  1. Costi

    23 decembrie 2019 at 8:44

    Cine mai crede în basme.Atat in Reșița cat si in zona Semenic -Crivaia se derulează de ani buni megaproiecte pe hartie cu termene de finalizare probabil peste 50 de ani sau unele niciodată.Urmeaza un an electoral trebuie alimentate naivitatea alegătorilor.Ca de obicei niu s-a schimbat nimic nici fata Reusitei nici a zonei Semenic-Crivaia, a Carasului în general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite