Carina Pristavu scoate ISJ-ul cărășean din Epoca de piatră (a comunicării)!

Directorii de școli din întreg județul au avut parte de o surpriză, ieri, când au participat la o ședință comună convocată de noul inspector școlar general, Carina Pristavu, fără ca aceasta să implice deplasarea tuturor directorilor la sediul din Reșița al Inspectoratului Școlar.

S-a folosit în premieră județeană, mult mai târziu decât în alte zone din țară, sistemul de comunicare prin videoconferință. Sistemul este funcțional la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin din anul 2016, dar niciodată nu a fost folosit până acum, după cum am aflat de la Carina Pristavu, cea care este în funcția de inspector școlar general de nici două săptămâni.

„Am avut în premieră la ISJ Caraș-Severin videoconferință cu directorii din județ, care au fost convocați pe cele cinci zone: Reșița, Caransebeș, Băile Herculane, Oravița, Moldova Nouă. Sistemul este funcțional din 2016, dar nu a fost niciodată utilizat. Mi-am dorit ca prima întâlnire cu directorii să se desfășoare în acest mod pentru a crește eficiența discuțiilor și crearea unei atmosfere colaborative profesionale. Am primit feedback pozitiv, îmbunătățind considerabil experiența de comunicare și eliminând timpul afectat deplasărilor spre Reșița”, ne-a declarat inspectorul școlar general Carina Pristavu.

Reacția participanților la videoconferința de ieri a fost, cum altfel?, pozitivă. Iată ce ne-a transmis un director de școală care a putut participa la ședință din Băile Herculane: „Colegii au fost mulțumiți și bucuroși că au scutit drum și timp. Și, în sfârșit, am văzut că sistemul videoconferinței, pentru care plătim de trei ani un nod de internet rapid, funcționează”.

Vă întrebați, probabil, de ce nu s-a folosit acest sistem în ultimii trei ani, când ISJ-ul a fost condus de pesediști. Sau de ce nu a spart gheața atotștiutorul activist de partid Marius Cornici, agramatul care a condus până de curând Inspectoratul Școlar cărășean. Ce-ar fi să vă răspundem tot cu o întrebare? Păi, cum ar mai fi ajuns la centru papornițele cu țuici și vischiuri de la directorii de școli de prin județ, dacă aceștia nu ar mai fi fost nevoiți să dea ochii cu șefii, la Reșița?

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available