Pasaj pietonal subteran spre Gara Băile Herculane

 

Proiectarea pasajului pietonal subteran de pe Drumul Național 6, din zona Gării Băile Herculane, poate începe după ce, astăzi, la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate.

 

La Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara au fost semnate, astăzi, 6 martie, contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru patru pasaje pietonale subterane pe trei drumuri naționale din zona de vest. Un astfel de pasaj va fi realizat în Caraș-Severin, pe DN 6, km 381+200, Gara Băile Herculane. Ofertantul desemnat câștigător este TQM Management SRL, cu preţul de 288.000 lei, fără TVA.

 

Aceeași firmă va elabora, la același preț pentru fiecare lot în parte, și celelalte trei studii de fezabilitate pentru pasaj pietonal subteran DN 7, km 383+830, în localitatea Sântandrei, județul Hunedoara, pasaj pietonal subteran DN 7, km 536+700, în localitatea Vladimirescu, județul Arad și pasaj pietonal subteran DN 79, km 42+100, în localitatea Chișineu Criș, județul Arad.

 

Durata de elaborare a proiectului pentru fiecare lot este de 150 de zile. „Proiectarea lucrărilor poate începe, sursa de finanțare fiind asigurată. Aceste pasaje pietonale subterane vor contribui la fluidizarea traficului, reducerea numărului de accidente, creșterea siguranței rutiere pentru pietoni și șoferi, reducerea emisiilor poluante și a costurilor de operare”, transmite DRDP Timișoara.

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available