Pașaport pentru vacanță! De 1 Iunie, cererile de paşapoarte pentru copii pot fi depuse şi fără programare

 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Caraș-Severin își deschide porțile și îi așteaptă pe copii cu surprize inedite în cadrul evenimentului „Pașaport pentru vacanță”.

 

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Caraș-Severin va prelua, mâine, 1 iunie, cereri de eliberare a pașapoartelor pentru copii fără programare prealabilă. „Oferta” este valabilă în contextul Zilei Internaționale a Copilului, prilej cu care instituția organizează evenimentul „Pașaport pentru vacanță”.

 

Pe 1 Iunie, cererile de eliberare a pașapoartelor pentru minori vor fi preluate în intervalul orar 08.30 – 16.00, la sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Caraș-Severin din Reșița, strada Gratz, nr. 3 – 5 (intrarea din strada Moise Groza, nr. 2 – 4). „Minorii cu vârsta peste 14 ani se pot prezenta și singuri, cu declarație din partea părinților autentificată în țară de notarul public, iar cei cu vârstă mai mică de 14 ani, doar însoțiți de părinți, pentru a depune cererea de eliberare a pașaportului, fără a fi nevoie de programare prealabilă”, informează Instituția Prefectului Caraș-Severin.

 

Documentele necesare pentru eliberarea pașapoartelor pentru minori sunt prezentate aici: https://pasapoarte.mai.gov.ro/category/pasaport/documente-necesare-pasaport/. Contravaloarea emiterii pașaportului simplu electronic este de 258 lei pentru persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani, respectiv 234 lei pentru minorii cu vârsta mai mică de 12 ani. Plata contravalorii pașaportului se poate efectua online, exclusiv prin platforma de plăți virtuale www.Ghiseul.ro sau la casieriile unităților CEC Bank.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite