„Păstrarea mediului curat și protejarea resurselor de apă sunt responsabilități ale fiecăruia dintre noi, oameni și autorități deopotrivă” [FOTO]

 

Pentru prevenirea efectelor inundațiilor foarte posibile în cazul în care se vor confirma prognozele meteo pentru perioada următoare, care anunță precipitații însemnate în Valea Carașului, Primăria Oravița a inițiat acțiuni de igienizare a albiei și malurilor pârâului Oravița.

 

Respectând natura, prevenim dezastrele – este mesajul transmis de reprezentanții Primăriei Oravița, odată cu începerea, ieri, 24 mai, de către angajații Biroului de Gospodărire Comunală, a lucrărilor de igienizare a pârâului sufocat de gunoaie.

 

„Deșeurile aruncate în albia pârâului nu sunt doar un pericol pentru mediu, ci cresc și riscul producerii unor dezastre naturale. Măsura igienizării a fost luată pentru prevenirea efectelor inundațiilor ce ar putea să apară ca urmare a precipitațiilor care, conform prognozelor, se vor înregistra și în perioada următoare”, anunță reprezentanții administrației orăvițene.

 

Precizând că acțiunile de igienizare a pârâului Oravița vor continua și în zilele următoare, aceștia lansează un apel către cetățenii orașului să nu mai arunce deșeurile la întâmplare, ci doar în spațiile special amenajate. „Păstrarea mediului curat și protejarea resurselor de apă sunt responsabilități ale fiecăruia dintre noi, oameni și autorități deopotrivă”, se mai arată în apelul public al edililor Oraviței.

 

 

Sursă foto: FB Primaria Orasului Oravita

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available