Patru condiții necesare pentru ca personalul medical să poată rezista pe baricade!

În contextul pandemiei COVID-19, medicul Cosmin Librimir, de la Unitatea de Primiri Urgențe din Reșița, consideră că demisia personalului medico-sanitar nu este nicidecum o soluție. Dar și că managerii sistemului de sănătate și cei ai spitalelor ar trebui să aibă patru priorități de acțiune.   

Demisiile a nu puține cadre medico-sanitare de la spitale din sud-vestul țării, din județele Hunedoara, Arad și Timiș, nu au fost urmate și de gesturi similare ale colegilor acestora din Caraș-Severin. Cel puțin oficial, până acum aici nu s-a întâmplat așa ceva.

„Nu consider că demisia personalului medico-sanitar este o soluție în contextul pandemiei. Însă, sunt sigur că trebuie respectate toate condițiile (dotări, circuite, număr suficient de membri într-o echipă) pentru protecția personalului medico-sanitar și, implicit, a pacienților.

În al doilea rând, spitalele trebuie separate, CoViD-19 și non-CoViD-19. A amesteca personalul și pacienții laolaltă pe o secție și într-un spital nu este o soluție dezirabilă.

În al treilea rând, consider oportună cazarea personalului medico-sanitar ce se ocupă de pacienți CoViD-19 pozitivi în alte spații, diferite de cele domiciliare (cu condiții decente) în timpul realizării actului medical și 2 săptămâni după.

În al patrulea rând, ținând cont că este necesară testarea personalului medico-sanitar (simptomatic și a celui asimptomatic-contact), nu este oportună angrenarea personalului medico-sanitar CoViD-19 pozitiv în câmpul muncii pe durata seropozitivității”, spune Cosmin Librimir, medic primar la UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

CITEȘTE ȘI: Cosmin Librimir (UPU Reșița), în numele tuturor medicilor din România: „SĂ VĂ FIE RUȘINE!”

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite