Pensule de machiaj sintetice sau naturale: care sunt mai bune?

Fiecare persoană este diferită și cu toții avem propriile noastre trucuri și modalități pentru a ne machia și aranja. Nu există nicio îndoială că pensulele pentru machiaj au fost, sunt și vor fi baza pentru orice truc cosmetic. Problema este că există nenumărate tipuri de pensule și uneori este dificil să știi pe care să le alegi și care este diferența, mai ales dacă ești începător în acest domeniu.

Pensulă machiaj naturală

Pensulele naturale au caracteristici speciale care le fac să funcționeze foarte bine în anumite condiții. Deoarece sunt realizate din păr de animale, colectează mai mult material și îl pot distribui într-un mod mai bun, mai uniform. Proprietatea anterioară se datorează faptului că părul animalului are pori naturali care se încarcă cu produs. Apoi, aceste pensule funcționează excelent pentru aplicarea pudrelor.

În schimb, aceste pensule nu funcționează la fel de bine atunci când folosim machiaj tip cremă, mousse sau lichid, deoarece porii părului natural ai pensulei se vor satura destul de repede și nu vor putea colecta atât de mult produs pe cât doriți. Acest lucru înseamnă mai mult timp petrecut pentru procesul dumneavoastră de machiere, iar timpul este uneori foarte prețios. Dacă sunteți deja un profesionist în machiaj sau aveți un nivel bun de cunoștințe în materie de pensule, nu ezitați să întrebați furnizorul despre originea animală a pensulelor naturale, deoarece părul fiecărui animal va oferi proprietăți mecanice diferite pensulelor dumneavoastră.

Pensulă machiaj sintetica

În acest caz, nu vom vorbi despre originea pensulele sintetice, deoarece toți producătorii încearcă să-i dea un aspect natural imitând blana animalelor care au fost folosite în aceste scopuri. Vom vorbi despre proprietățile sale în utilizarea sa. Pensulele sintetice oferă alte tipuri de avantaje față de cele naturale, cea mai importantă este că pensulele sintetice oferă o utilizare mult mai igienică, deoarece sunt fabricate dintr-o singură fibră, care, spre deosebire de părul natural, nu are fisuri care pot adăposti bacteriile. Curățarea acestora va fi 100% sigură și eficientă prin faptul că nu există aceste colțuri în care se pot ascunde tot felul de impurități. Un plus pe care îl au pensulele sintetice este că producătorii și-au inovat procesele prin încorporarea materialelor anti-bacteriene pentru fabricarea lor, ceea ce este foarte apreciat, deoarece vom folosi un instrument de machiaj total hipoalergenic.

Tot ce are o origine naturală se uzează, la fel se întâmplă și cu părul nostru, în acest caz fibrele cu care sunt realizate aceste pensulă sintetice au o durabilitate excelentă. În general, pensulele naturale sunt mult mai scumpe, deoarece, așa cum am văzut, trec printr-un proces de fabricare complicat care implică colectarea firelor de la diferite animale și sterilizarea părului natural. Pe de altă parte, acestea trebuie să treacă printr-un control strict al calității care crește considerabil costurile de fabricație și, în consecință, prețul pentru consumator.

Pensulele de machiaj sintetice tind să aibă un proces de fabricație mult mai rapid, în care se ocupă doar de rezistența materialului, de textură și de design, ultimul aspect fiind de obicei mult mai flexibil decât cel al unei pensule din păr natural. În cele din urmă, un aspect care oferă un preț competitiv unei pensule sintetice este că există companii care fabrică pensule de machiaj care folosesc și materiale reciclate pentru a-și realiza produsele, ceea ce spune multe despre aceste firme, deoarece sunt dedicate mediului și au procese mult mai ieftine, care nu afectează atât de mult consumatorul.

Una dintre cele mai importante modalități de a deosebi pensula machiaj naturală de pensula machiaj sinteticăn prin culoare. Pensulele sintetice tind să aibă culori mult mai izbitoare, iar designul lor este destul de variat, prin urmare puteți găsi pensule cu culori violet, galben, verde, adică culori pe care nu le găsești în cazul părului natural al niciunui animal. O altă modalitate de a distinge o pensulă sintetică sau naturală este prin atingere. O pensulă machiaj naturală va fi mereu mai moale decât o pensulă machiaj sitetica.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite