Pericol pe patru roți, pe șoselele din Caraș-Severin! Jumătate dintre mașinile verificate de inspectorii RAR aveau deficiențe tehnice

 

48,83%  dintre mașinile pe care inspectorii Registrului Auto Român le-au verificat în primele șase luni ale acestui an,  pe drumurile publice din Caraș-Severin, prezentau diferite neconformități.

 

În prima jumătate a acestui an, inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au verificat din punct de vedere tehnic, în județul Caraș-Severin, 729 de vehicule. Peste 350 dintre acestea (48,83%) prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte, iar 40 de mașini (5,49%) aveau deficiențe atât de grave încât prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 7,01% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării și 3,16% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

 

„În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în Caraș-Severin au fost aplicate 343 de amenzi contravenționale și au fost retrase 179 de certificate de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR”, informează Biroul de presă al Registrului Auto Român.

 

La nivel național, Registrul Auto Român a verificat, în primele șase luni ale anului în curs, 37.573 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,73% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

 

„Cele mai multe neconformități au fost constatate la: instalația electrică de iluminare-semnalizare (28,09%); emisiile poluante (24,32%); punți, jante, anvelope și suspensie (13,51%); parbriz, geamuri laterale, lunetă (13,01%). Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 5,50% dintre vehiculele controlate şi în 1,71% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 1.589 de autovehicule. Inspectorii RAR au identificat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 2.500 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.  Aproximativ 2,9% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat”, se precizează în comunicatul de presă emis de RAR. Inspectorii RAR și polițiștii au aplicat 12.869 de sancțiuni, au retras 10.829 de certificate de înmatriculare, au imobilizat 121 de vehicule și au anulat 181 de ITP-uri.

 

Reprezentanții RAR precizează că „rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”.

 

Sursa foto: RAR

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available