Elevii de la Centrul Aurora, puși în gardă de polițiștii cărășeni

Reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora reprezintă una dintre prioritățile polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Din păcate, sunt cazuri în care, printre victime ale accidentelor rutiere, sunt și copii sau adolescenți.

 

Cei mai tineri dintre participanții la trafic sunt și cei care, de multe ori, pot fi implicați în accidente rutiere, fie pe fondul neatenției manifestate în trafic, fie din cauza necunoașterii regulilor de circulație pe drumurile publice. Pentru a preveni astfel de situații, polițiștii de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Reșița s-au întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute cu elevi de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Aurora”, Reșița, unde au desfășurat o activitate informativ-preventivă, de educație rutieră.

 

Cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, copiii și tinerii prezenți au fost învățați cum să circule în siguranță ca pietoni, care este locul lor în autoturism și cum trebuie să fie asigurați în acesta, dar și cum și unde pot folosi bicicleta, rolele sau trotineta.

 

La activitate au participat și cadre didactice de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă «Aurora», cărora le mulțumim pentru implicare. Indiferent de vârsta participanților la trafic, regulile rutiere trebuie cunoscute și respectate întotdeauna, cu responsabilitate. Acest lucru poate face diferența în cazul unui eveniment rutier, salvând vieți”, transmit polițiștii cărășeni.

 

Polițiștii cărășeni au și câteva sfaturi  pentru elevi:

– dacă vă deplasați către sau de la școală cu mijloace de transport în comun, să aveți un limbaj decent și un comportament civilizat;

– traversați strada prin locurile marcate cu ,,trecere pentru pietoni” și numai după ce vă asigurați temeinic, chiar dacă sunt și semaforizate;

– nu vă deplasați către și de la școală purtând căștile în urechi și nu stați cu ochii în telefon, neatenția la mediul înconjurător vă poate costa sănătatea sau chiar viața;

-mergeți pe lângă bicicletă și nu pe ea, atunci când traversați pe la trecerile de pietoni!

-nu aveți voie să circulati câte doi sau mai mulți în acelasi rând pe bicicletă, în afara competițiilor sportive organizate!

-nu mergeți doi pe bicicletă dacă nu este special prevăzută pentru două persoane

-nu faceți cascadorii cand sunteți pe bicicletă pe un drum public sau pe trotuar, mergând pe o roată, sau luând mâinile de pe ghidon sau picioarele de pe pedale;

-nu vă țineți cu mâna de autovehicule sau vehicule cu tracțiune animală în mers!

-copiilor sub 14 ani NU le este permis să circule cu bicicleta sau cu trotineta pe şosea. Chiar dacă ați împlinit această vârstă, trebuie să cunoașteți regulile de circulaţie şi să fiți echipaţi corespunzător.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available