Ziua Armatei României va fi sărbătorită în Parcul Tricolorului

 

Reșițenii sunt așteptați marți, 25 octombrie, în Parcul Tricolorului din Govândari, pentru a participa la ceremonialul militar și religios organizat cu prilejul Zilei Armatei României.

 

Cu ocazia Zilei Armatei României, Instituţia Prefectului Caraş-Severin, Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Municipiului Reșița şi Garnizoana Reşiţa organizează, marți, 25 octombrie, în Parcul Tricolorului, cu începere de la ora 13.00, o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori. La manifestări sunt invitaţi să participe cetăţenii municipiului Reşiţa, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai partidelor politice, ai asociaţiilor, ligilor şi fundaţiilor, veterani de război, cadrele militare în rezervă şi în retragere, elevi și studenţi.

 

Ziua Armatei României – 25 octombrie a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1959. Pe data de 25 octombrie 1944, Armata Română a eliberat ultima localitate românească de sub ocupație străină – orașul Carei. După eliberarea teritoriului naţional, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

 

Sursa foto: facebook

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available