Personal medical în alertă! O asistentă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, depistată cu coronavirus

Agitație mare zilele acestea în rândurile personalului medical din Reșița după ce s-a aflat, pe surse, că una dintre asistentele medicale de la Spitalul Județean de Urgență ar fi fost depistată pozitiv cu coronavirus.

Informația privind infectarea a fost confirmată oficial astăzi chiar de către vocea unică a DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros: „DSP Caraș-Severin confirmă primul caz pozitiv la un cadru medical. Este vorba despre o asistentă medicală de la Secția Infecțioase a SJUR. Persoana respectivă s-a simțit rău în urmă cu câteva zile și nu a mai venit la serviciu. Ulterior a fost testată. 15 cadre medicale legate de acest caz se află în izolare și urmează a fi testate. Ancheta epidemiologică este în desfășurare, incluzând și contacții din familie ai cadrului medical”.

Tocmai aici era revolta din rândul personalului medical, la faptul că soțul asistentei ar fi portar la aceeași unitate spitalicească și, spuneau aceștia, bărbatul ar continua să vină la serviciu, putând infecta în continuare alte persoane.

Autoritățile transmit că această temere a personalului medical este neîntemeiată, pentru că, încă de la apariția primelor simptome ale asistentei, și soțul acesteia a fost plasat în izolare.

CITEȘTE ȘI: Numărul cazurilor COVID-19, în creștere. În Caraș-Severin, bilanțul oficial a ajuns la 34

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite