Peste 1.000.000.000 de lei pentru infrastructură modernă de apă și canalizare în Caraș-Severin

 

Aquacaraș continuă investițiile pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare în Caraș-Severin astfel încât cât mai mulți dintre locuitorii județului să beneficieze de condiții civilizate de trai.

 

Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Caraș Severin/Regiunea Vest, în perioada 2014 – 2020, al cărui beneficiar este SC Aquacaraș SA, a fost lansat ieri, 31 octombrie, la Consiliul Județean și va aduce în Caraș-Severin 1.003.485.868 de lei, fiind cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă 2021 – 2027.

 

Banii vor fi investiți în rețelele de apă și canalizare din municipiile Reșița și Caransebeș, orașele Anina, Băile Herculane, Bocșa, Moldova Nouă, Oravița și Oțelu Roșu și din cinci comune – Grădinari, Mehadia, Teregova, Ticvaniu Mare și Topleț, astfel încât aria de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă să crească, de la 62% în prezent, la 92% după implementarea proiectului, iar a serviciilor de canalizare, de la 44%, la 85%.

 

„Este un proiect important, o șansa reală a județului Caraș-Severin pentru a asigura cetățenilor condiții de trai decente, adaptate secolului în care trăim. Alimentarea cu apă și extinderea rețelelor de canalizare pentru gospodăriile din județ trebuie să devină o normalitate. Am început deja lucrările, s-au făcut contractările în mare parte”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca. „Majoritatea contractelor au fost adjudecate. Mai exact, 9 din 12 au fost adjudecate, iar trei contracte sunt în evaluare, procesul urmând să se încheie în cursul acestei luni. Beneficiem de constructori cu mare vizibilitate în țara noastră și de un consultant foarte bun, ceea ce ne face să fim foarte optimiști că vom reuși să facem servicii de apă și canalizare eficiente, în folosul cetățeanului”, a spus, la rândul său, directorul general al SC Aquacaraș SA, Gheorghe Filipescu.

 

Unul dintre principalii beneficiari ai proiectului este municipiul Reșița. „O treime din toți banii vin la Reșița. Vorbim de aproape 60 de milioane de euro și vorbim despre peste 100 de străzi care vor fi atacate în următoarea perioadă pentru modernizarea infrastructurii de apă și canal în oraș. Este un proiect care, în mod evident, va crea dificultăți în oraș și probabil că lumea va fi afectată și nu va fi foarte fericită, dar trebuie să înțelegem că este un proiect necesar. Țevi de apă care sunt de 50, 70, 80 sau chiar 100 de ani trebuie schimbate astfel încât să nu mai avem, pentru alte câteva zeci de ani, probleme în oraș. După modernizarea stației de tratare și a celei de epurare, acum, practic, tratăm toate conductele din oraș și cu siguranță vom găsi soluții pentru ca deranjul să fie cât mai mic pentru populație”, a dat asigurări primarul Ioan Popa.

 

Termenul pentru finalizarea proiectului este 31 decembrie 2025.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available