Peste 100 de garaje vor fi demolate în Micro I din Reșița. Proprietarii vor fi despăgubiți

Modernizarea Microraionului I din Govândari, începută cu Aleea Romaniței, va continua anul acesta. Garajele dintre blocuri vor dispărea, intenția primarului Ioan Popa fiind aceea de a construi o arteră rutieră nouă între Bulevardul Muncii și cel al Republicii, pentru decongestionarea traficului de pe cele două artere principale.

„Avem prinse în buget câteva lucrări în această zonă. Va trebui să facem câteva exproprieri de garaje, și nu puține, sunt peste o sută. Acum suntem pregătiți să putem face străpungerea între Bulevardul Republicii și Bulevardul Muncii. Venim de pe strada Romaniței și ajungem până la Grădinița Riki Priki, în zona Intim. Practic, vor fi niște alei, niște drumuri paralele cu bulevardele, cu două sensuri”, a explicat edilul-șef.

Majoritatea garajelor care vor fi demolate pentru a face loc noilor căi de acces rutier sunt proprietate privată. În aceste cazuri, Primăria va face expropriere pentru cauză de utilitate publică și va acorda despăgubiri proprietarilor.

Pe lângă arterele rutiere, proiectul mai prevede, în aceeași zonă, și amenajarea de noi locuri de parcare. Potrivit unor calcule făcute de angajații primăriei, pe suprafața ocupată în prezent de 10 garaje vor putea fi amenajate 15 locuri de parcare.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite