UPDATE. Pierde veșnic-interimarul Waldemar Murgu funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița?

Un singur dosar a fost depus pentru concursul de manager al Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Dar nu de către actualul manager interimar Waldemar Murgu, căruia de un an și jumătate i se tot prelungește interimatul la fiecare 6 luni!

Luni, 17 februarie, la ora 15, a expirat termenul de depunere a dosarelor pentru concursul de manager al SJUR și, deși am cerut purtătorului de cuvânt să ne anunțe, la ora 15, cu privire la numărul dosarelor depuse și la numele candidaților, la ora 16 am fost anunțați că nu poate să ne comunice nume și nici măcar câte dosare sunt.

Abia după ce am ajuns pe la sediul Direcției Generale Anticorupție Caraș-Severin, am fost resunați și ni s-a spus că este vorba despre un singur dosar, fără a ni se da și nume, deși astfel de concursuri sunt publice și, la cerere, presa poate primi toate aceste informații, iar lista cu candidații înscriși în concurs ar trebui să fie, ab initio, publică și afișată. De ce am aflat aproape la ora 17 că e un singur dosar, și nu la ora 15, nu știm, putem doar bănui.

Dar nu ne stă în fire să ne rugăm de oficialități atunci când acestea înțeleg să ignore legea, căci art. 8 (1) din Legea 544/2001 prevede clar: „Informațiile de interes public solicitate verbal de către mijloacele de informare în masă vor fi comunicate, de regulă, imediat sau în cel mult 24 de ore”. Iar articolele 15, 16 și 17 explică foarte clar că orice îngrădire în informare nu este permisă. Redăm aici doar ce spune articolul 15: Accesul mijloacelor de informare în masă la informațiile de interes public este garantat. (2) Activitatea de culegere și de difuzare a informațiilor de interes public, desfășurată de mijloacele de informare în masă, constituie o concretizare a dreptului cetățenilor de a avea acces la orice informație de interes public”.

Chiar și așa, le-am demonstrat celor din conducere că aflăm ceva atunci când ne dorim. Și am aflat că dosarul a fost depus de către fostul consilier al primarului Reșiței și actual cadru didactic al Universității „Eftimie Murgu” Reșița Alina Stancovici (foto), purtătorul de cuvânt al SJUR confirmând ulterior că a fost depus un singur dosar, dar că nu ne poate spune unde este afișată lista cu candidații înscriși la concurs, așa cum ar fi fost normal și cum prevăd normele legale. Cităm, iarăși, Legea 544/2001, care spune clar la art. 19: (2) Autoritățile și instituțiile publice nu pot interzice în nici un fel accesul mijloacelor de informare în masă la acțiunile publice organizate de acestea”, iar concursurile pentru diverse posturi se înscriu aici…

Pe 20 februarie, este programată etapa de verificare a îndeplinirii de către candidați, deci de către candidatul (Alina Stancovici) care „atentează” la scaunul veșnic-interimarului manager Waldemar Murgu, a condițiilor stabilite în anunțul de concurs. Aceasta este etapă eliminatorie, la capătul căreia se va ști cine va participa la etapa finală a concursului din 6 martie. Dacă nu cumva decidenții se răzgândesc și de data asta și inventează noi proceduri sau… noi absențe în comisia de concurs, așa cum s-a întâmplat în 2017 în cazul altui candidat nedorit, Jaro Marșalic.

UPDATE, 20 februarie, ora 17.25

Alina Stancovici a trecut azi de prima etapă a concursului, etapa de verificare a dosarului, respectiv a îndeplinirii de către candidați a condițiilor stabilite în anunțul de concurs. Etapa finală, de susținere publică și de evaluare a proiectului de management, se va desfășura în sala de ședințe a SJUR în data de 6 martie 2020, ora 10.

Continuarea, aici.

 

CITEȘTE ȘI: Cât mai continuă măgăria managerială de la Spitalul Județean de Urgență Reșița?

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite