Suntem prezenți și pe

Administrație

Cât mai continuă măgăria managerială de la Spitalul Județean de Urgență Reșița?

Publicat cu

pe

Dintr-un interimat în altul, managerul Waldemar Murgu este dovada vie a conducerii Consiliului Județean Caraș-Severin că poți face slalom printre concursuri fără să-ți pierzi scaunul din fruntea Spitalului Județean de Urgență Reșița, atâta timp cât ești pe mână cu cine trebuie.

Odată cu expirarea mandatului de manager al lui Dumitru Secășan la Spitalul Județean de Urgență Reșița (SJUR), în mai 2017, un singur dosar a fost depus la concursul privind desemnarea noului manager. Acesta aparținea penelistului Jaro Marșalic și a fost declarat admis, însă ca din întâmplare, exact în ziua susținerii concursului, reprezentantul Consiliului Județean Caraș-Severin în comisia de concurs a fost dat dispărut. Absența cu cântec a Elenei Amzoi, răsplătită de conducerea pesedistă a CJ prin numirea, în august 2017, pe funcția de director executiv al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, a făcut imposibilă organizarea concursului la data stabilită. Iar Marșalic a înțeles mesajul. Conducerea pesedistă a Consiliului Județean nu avea de gând să-l accepte manager al SJUR.

Primul blat, cu efect de bumerang

Jaro Marșalic s-a dat la o parte, concursul cu un singur candidat nu a avut nicio finalitate, așa că s-a trecut la numirea unui manager interimar. Pesedistul din fruntea CJ, Silviu Hurduzeu, a scos-o din căciulă pe colega de partid Cristina Bacer, pe care a numit-o în funcție prin dispoziție de președinte al CJ. Peste șase luni, Bacer s-a prezentat la concursul pe post, de această dată nu a mai absentat nimeni din comisia de concurs, astfel că Spitalul Județean a avut din nou manager plin. Nu a durat însă mult. După nici un an, în august 2018, Cristina Bacer a renunțat la contractul de management. Divorțul s-a produs cu acordul părților: Bacer acuza conducerea CJ că nu se implică așa cum ar trebui în ajutorarea spitalului, iar conducerea CJ nu i-a rămas datoare, acuzând-o că este un manager slab.

Al doilea blat, zeamă lungă

Așa că a fost adus un manager al naibii de bun… în domeniul comercializării produselor lactate. Silviu Hurduzeu l-a numit manager interimar pe Waldemar Murgu, o găselniță găunoasă de care în scurt timp aveau să se lămurească până și colegi de partid de-ai lui Hurduzeu, precum senatorul Ionuț Chisăliță (dovada, aici).

După primele șase luni de interimat, Murgu nu s-a prezentat la concursul de manager. Dar cum nu a îndrăznit nici un altul să o facă, conducerea CJ i-a oferit (surpriză?) lui Murgu încă o perioadă de interimat în fruntea spitalului. Însă mai trec șase luni, și blatul, sau istoria, se repetă: Waldemar Murgu nu ajunge în fața comisiei de concurs, dar are grijă să se prezinte din nou la post după ce mai beneficiază de o numire în funcția de manager până la viitorul concurs. Ghinionul (norocul?) lui Hurduzeu și Murgu este că de atunci au trecut alte șase luni, iar peste câteva zile va avea loc un nou concurs, al treilea din epoca WM. Dosarele de înscriere se depun până în data de 17 februarie 2020, iar curiozitatea noastră este maximă: va primi Waldemar Murgu din partea lui Hurduzeu al patrulea interimat consecutiv în fruntea SJUR? Ori se va prezenta la concurs? Caz în care așteptăm cu nerăbdare ca Murgu să demonstreze imparțialei comisii de concurs că nu a trecut ca gâsca prin apă după un an și jumătate de experimente din postura de șef de spital, făcute pe bani publici, pe pielea pacienților și pe nervii medicilor.

Reclamă
2 comentarii

2 Comments

 1. Șaua lui Murgu

  17 februarie 2020 at 16:46

  Da, Murgu Waldemar, acest cal troian introdus în Spitalul de Urgență din Reșița, a primit aviz de manager interimar și a treia oară. Cum de e posibil?
  Pai simplu; susținătorii lui, Ionuț Popovici și Silviu Hurduzeu (că Flavius Nedelcea a picat) îl susțin în continuare, ilegal, mai cu seamă ca acest ,,cal troian,, în persoana lui Murgu Waldemar, nu și=a depus nici până acum la dosar diploma de licență. O fi un Matteo Polini, al Spitalului de Urgență din Reșița?
  Acest fals manager, a fost adus de către cei trei politicieni, amintiți mai sus, pentru a tăia sporurile salariaților din spital, din Reșița, lucru care nu l-ar fi făcut nici un alt manager.
  Spitalul de Urgență din Reșița, se află în custodia Consiliului Județean din Reșița, care din invidie pe salariile așa zise mari ale cadrelor medicale, au introdus pe Murgu Waldemar ca și cal troian în spital pe funcție de manager (că și așa are nume de cal-Murgu), pentru a tăia sporurile oamenilor care muncesc, care salvează vieți, nu ca cei din Consiliul Județean care plimbă o hârtie dintr-un birou în altul.
  Pentru o așa faptă măreață, lui Murgu i s-a mai adăugat încă 6 luni de interimar și i s-a mărit salariul la peste 18000 lei. Și atunci cum să pleci de la un așa salariu, când nu faci nimic pentru binele angajaților, al pacienților, ci doar lucrezi cu minciuni pentru ei, în schimb Murgu lucrează zilnic la imaginea sa, știți de ce?
  Fiindcă vrea să candideze ca primar!
  Doamne ferește!
  Da, așa are de gând, Murgu să facă, să nenorocească acum și un oraș întreg, că de firme aduse în insolvență și în faliment, a tot adus. De ce să nu aducă și un oraș de tot pe butuci, că are experiență troianu în așa prăpăstii negative, Spitalul Județean din Reșița, fiindu-i ultima scoală de trei mandate de interimar, unde a dat dovadă clară de incompetență managerială, lucru pentru care poate fi promovat la primărie, fiindcă pentru reușita tăiere a sporurilor la cadrele medicale din cele trei spitale din Reșița, i s-a promis o funcție mult mai mare.
  Cu siguranță, Primăria din Reșița, adică politica din Reșița, mai are de tăiat în carne vie, multe drepturi ale cetățenilor, iar tupeul de nazist al lui Waldemar Murgu este gata să o facă cu slugărnicie, fiindcă atât îl poate aduce incompetența care îl caracterizează.
  Feriți-vă oameni buni, de darul acesta troian, pe care un partid politic din Reșița o să-l facă cadou, reșițenilor!
  Dumnezeu să vă ferească!

 2. Pingback: Pierde veșnic-interimarul Waldemar Murgu funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița? – Resita.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai citite