Cât mai continuă măgăria managerială de la Spitalul Județean de Urgență Reșița?

Dintr-un interimat în altul, managerul Waldemar Murgu este dovada vie a conducerii Consiliului Județean Caraș-Severin că poți face slalom printre concursuri fără să-ți pierzi scaunul din fruntea Spitalului Județean de Urgență Reșița, atâta timp cât ești pe mână cu cine trebuie.

Odată cu expirarea mandatului de manager al lui Dumitru Secășan la Spitalul Județean de Urgență Reșița (SJUR), în mai 2017, un singur dosar a fost depus la concursul privind desemnarea noului manager. Acesta aparținea penelistului Jaro Marșalic și a fost declarat admis, însă ca din întâmplare, exact în ziua susținerii concursului, reprezentantul Consiliului Județean Caraș-Severin în comisia de concurs a fost dat dispărut. Absența cu cântec a Elenei Amzoi, răsplătită de conducerea pesedistă a CJ prin numirea, în august 2017, pe funcția de director executiv al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, a făcut imposibilă organizarea concursului la data stabilită. Iar Marșalic a înțeles mesajul. Conducerea pesedistă a Consiliului Județean nu avea de gând să-l accepte manager al SJUR.

Primul blat, cu efect de bumerang

Jaro Marșalic s-a dat la o parte, concursul cu un singur candidat nu a avut nicio finalitate, așa că s-a trecut la numirea unui manager interimar. Pesedistul din fruntea CJ, Silviu Hurduzeu, a scos-o din căciulă pe colega de partid Cristina Bacer, pe care a numit-o în funcție prin dispoziție de președinte al CJ. Peste șase luni, Bacer s-a prezentat la concursul pe post, de această dată nu a mai absentat nimeni din comisia de concurs, astfel că Spitalul Județean a avut din nou manager plin. Nu a durat însă mult. După nici un an, în august 2018, Cristina Bacer a renunțat la contractul de management. Divorțul s-a produs cu acordul părților: Bacer acuza conducerea CJ că nu se implică așa cum ar trebui în ajutorarea spitalului, iar conducerea CJ nu i-a rămas datoare, acuzând-o că este un manager slab.

Al doilea blat, zeamă lungă

Așa că a fost adus un manager al naibii de bun… în domeniul comercializării produselor lactate. Silviu Hurduzeu l-a numit manager interimar pe Waldemar Murgu, o găselniță găunoasă de care în scurt timp aveau să se lămurească până și colegi de partid de-ai lui Hurduzeu, precum senatorul Ionuț Chisăliță (dovada, aici).

După primele șase luni de interimat, Murgu nu s-a prezentat la concursul de manager. Dar cum nu a îndrăznit nici un altul să o facă, conducerea CJ i-a oferit (surpriză?) lui Murgu încă o perioadă de interimat în fruntea spitalului. Însă mai trec șase luni, și blatul, sau istoria, se repetă: Waldemar Murgu nu ajunge în fața comisiei de concurs, dar are grijă să se prezinte din nou la post după ce mai beneficiază de o numire în funcția de manager până la viitorul concurs. Ghinionul (norocul?) lui Hurduzeu și Murgu este că de atunci au trecut alte șase luni, iar peste câteva zile va avea loc un nou concurs, al treilea din epoca WM. Dosarele de înscriere se depun până în data de 17 februarie 2020, iar curiozitatea noastră este maximă: va primi Waldemar Murgu din partea lui Hurduzeu al patrulea interimat consecutiv în fruntea SJUR? Ori se va prezenta la concurs? Caz în care așteptăm cu nerăbdare ca Murgu să demonstreze imparțialei comisii de concurs că nu a trecut ca gâsca prin apă după un an și jumătate de experimente din postura de șef de spital, făcute pe bani publici, pe pielea pacienților și pe nervii medicilor.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite