Îngrijitor bătrâni la domiciliu – cea mai căutată (re)calificare profesională solicitată la AJOFM Caraș-Severin!

Peste 400 de persoane au participat anul trecut la cursurile de (re)formare profesională organizate de către AJOFM Caraş-Severin. Cel mai solicitat program de formare profesională? Acela care te învață cum să îngrijești bătrâni la domiciliu. O calificare care-ți asigură mai ușor accesul pe piața muncii din Occident.

De-a lungul anului 2019, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin a cuprins în programele de formare profesională organizate prin intermediul centrului propriu de formare profesională, a centrelor regionale de formare profesională a adulţilor şi a unui furnizor de formare autorizat un număr de 441 persoane. Doar 45 dintre acestea sunt persoane beneficiare de formare la locul de muncă prin programe de ucenicie, ceilalți 396 fiind șomeri.

În ceea ce priveşte participarea şomerilor la cursurile de formare profesională, AJOFM subliniază că „cel mai ridicat interes pentru astfel de programe de formare s-a înregistrat în rândul șomerilor cu vârsta peste 45 de ani (33,08%), urmaţi de tinerii cu vârstă sub 25 de ani (34,34%), de cei din grupa de vârstă 35–45 de ani ( 18,44%), la polul opus fiind cei din grupa de vârstă 25-35 de ani (14,14%)”.

În funcţie de nivelul de studii al şomerilor participanţi la cursurile de formare profesională, cei mai mulţi cursanţi, 286 persoane (72,22%), aveau studii profesionale, liceale sau postliceale, urmați de cei cu studii primare şi gimnaziale – 59 persoane (14,90%) şi de cei cu studii superioare – 51 persoane (12,88%).

„Meseriile/ocupaţiile, în funcție de numărul de participanți, pentru care s-au organizat programele de formare profesională gratuite pentru şomeri în perioada ianuarie-decembrie 2019 sunt: îngrijitor bătrâni la domiciliu – 72, lucrător comercial – 56, operator introducere, validare şi prelucrare date – 49, agent de vânzări – 47, bucătar, inspector securitate şi sănătate în muncă și lucrător finisor pentru construcții – câte 28, agent de securitate – 23, fasonator mecanic – 20, competențe comune – limba română – 16, ospătar (chelner) vânzător în alimentație publică – 15 şi frizer, coafor, manichiură, pedichiură –14”, informează reprezentanții AJOFM Caraș-Severin.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available