Șase doamne departamentale și un nou președinte senatorial, la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița

Cinci rânduri de alegeri au avut loc azi, 10 februarie, în cadrul Universității Eftimie Murgu din Reșița. Dar nu a mai fost loc de nicio surpriză.

Șapte candidați pe șapte posturi au concurat azi. Cea mai importantă bătălie electorală s-a dat însă înainte de ziua alegerilor, atunci când potențialii contracandidați ai lui Gilbert-Rainer Gillich (foto) pentru funcția de președinte al Senatului UEMR și-au dat seama că nu au nicio șansă de victorie, așa că nici nu s-au mai înscris în competiție. Gillich a câștigat, deci, fără emoții, însă nu și-a atras voturile tuturor electorilor. Astfel, din 19 alegători cuprinși în listele de vot, s-au prezentat la alegeri doar 14, toți aceștia votându-l pe unicul candidat.

6 doamne pe 6 locuri

Tot de astăzi, director al Departamentului de Învățământ la Distanță este Mirela Minică (votată de 12 profesori dintre cei 14 cu drept de vot), iar director al Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic – Alina Constantin (cu același scor). Tot fără contracandidați, Suzana Demyen și Mihaela Martin au fost alese azi membri în Consiliul DID (cu câte 12 voturi), iar Cornelia Anghel-Drugărin și Liliana Dacica – în Consiliul DPPD (tot cu câte 12 voturi din 12 electori prezenți, alți 2 fiind absenți).

Calendarul alegerilor și concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere din cadrul UEMR prevede că în 31 martie 2020 va avea loc depunerea candidaturilor pentru funcțiile de decani. Concursurile propriu-zise se vor desfășura în perioada 6-8 aprilie.

CITEȘTE ȘI: 

FOST rector al UEMR, Doina Frunzăverde devine și FOST președinte al Senatului UEMR. După ce a adus UEMR-ul în prag de FOSTĂ universitate…

Andrade Bichescu, reconfirmat azi în funcția de rector. Misiunea lui? Fuziunea cu Universitatea Babeș-Bolyai!

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite